Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 08:31

  Πώς το… νέφος μας κάνει καλό

  Πώς το… νέφος μας κάνει καλό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Μπορεί το νέφος να μας κάνει καλό; Όχι, δεν αναφερόμαστε στο γνωστό σε όλους μας νέφος και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχει ένα άλλο διαφορετικό νέφος, το cloud που συνδέεται με τις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους τους.

  Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική δεξιότητα που "ψάχνουν” οι επιχειρήσεις από τους υποψήφιους εργαζόμενους για να τους προσλάβουν. Σύμφωνα με το linkedin, που παρακολουθεί σε ετήσια βάση τις δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση από τις επιχειρήσεις, υπάρχουν 50.000 δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις στους υποψήφιους που θέλουν να δουλέψουν, σε και για αυτές.

  Οι 28 δημοφιλέστερες δεξιότητες (5 προσωπικές και 23 τεχνικές), σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του linkedin είναι οι εξής:

  Προσωπικές δεξιότητες

  1 Δημιουργικότητα. Ναι οι υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη AI είναι εδώ αλλά η δημιουργικότητα παραμένει πολύτιμο ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

  2 Αλήθεια πόσα προϊόντα πιστεύετε ότι μπορούν να πωληθούν μόνα τους; Κανένα. Οι πωλήσεις εξαρτώνται από υπαλλήλους με ικανότητα να πείθουν τους καταναλωτές να τα αγοράσουν.

  3 Είμαστε ομάδα. Η ομαδική εργασία αποτελεί το κλειδί κάθε επιτυχημένης επιχείρησης.

  4 Προσαρμοστικότητα. Η γη γυρίζει και ο κόσμος αλλάζει. Και αυτό αποτελεί αξίωμα. Για αυτό περισσότερες πιθανότητες έχουν όσοι μπορούν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

  5 Ο χρόνος είναι χρήμα και η διαχείρισή του το κλειδί για μια επιτυχημένη καριέρα. Σύμφωνα με την έρευνα η ικανότητα να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τον χρόνο σας είναι μια δεξιότητα που θα σας ωφελήσει σε όλη την επαγγελματική σταδιοδρομία σας.

  Τεχνικές δεξιότητες

  1 Καλώς ή κακώς στην εποχή της τεχνολογίας πρέπει να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε. Όπως να μάθετε για το νέφος. Και αυτό γιατί καθετί είναι συνδεδεμένο με κάποιο νέφος, που σημαίνει ότι οι σχετικές δεξιότητες είναι ελκυστικές για τους εργοδότες.

  2 Η τεχνητή νοημοσύνη, δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

  3 Εκτός από το νέφος πρέπει να είστε ετοιμοπόλεμοι και με τα δεδομένα. Η ικανότητα σύνθεσης αυτών των δεδομένων και χρήσης τους για τη λήψη εμπεριστατωμένων αποφάσεων εκτιμάται ιδιαίτερα από τις επιχειρήσεις.

  4 Εν αρχή ην ο …άνθρωπος. Η ικανότητα διαχείρισης των ανθρώπων και η αξιοποίησή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξακολουθεί να αποτελεί ακρογωνιαία λίθο στις δεξιότητες που πρέπει να έχετε.

  5 Εμπειρία. Σε μια εποχή που αυξάνονται οι απαιτήσεις των καταναλωτών και το επίπεδο του ανταγωνισμού, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για όσους μπορούν να βελτιώσουν την ικανοποίηση των χρηστών από κάποιο προϊόν.

  6 Οι εφαρμογές εξακολουθούν να αποτελούν έναν σύγχρονο κλάδο που ανθεί σε έναν κόσμο ολοένα και πιο τεχνολογικό.

  7 Μην υποτιμάται την εικόνα και τον ήχο. Η βιομηχανία παραγωγής βίντεο παρουσιάζει αλματώδη αύξηση, γι’ αυτό οι εταιρείες αναζητούν συνεχώς εργαζομένους με γνώση των πιο σύγχρονων τεχνικών. Όπως επίσης το podcast, και άλλες μορφές ακουστικής επικοινωνίας έχει οδηγήσει στην αυξανόμενη ζήτηση ατόμων που μπορούν να παράγουν τα παραπάνω.

  8 Οι πωλήσεις αποτελούν το μεγάλο ζητούμενο για τις επιχειρήσεις. Οπότε αυτή η δεξιότητα είναι πραγματικά σημαντική για κάθε εμπορική επιχείρηση.

  9 Καλό το google translate, αλλά οι επιχειρήσεις θέλουν και ψάχνουν καλούς μεταφραστές. Άλλωστε η αγορά τους είναι η παγκόσμια αγορά.

  10 Οι υπολογιστές εξελίσσονται μεν αδυνατούν όμως να κατανοήσουν την ανθρώπινη γλώσσα. Σε αυτό τον τομέα βοηθούν οι δεξιότητες NLP ή αλλιώς επεξεργασία φυσικής γλώσσας.

  11 Εάν μπορείτε να λύνετε προβλήματα που περιλαμβάνουν μεγάλο όγκο δεδομένων, οι επιχειρήσεις θα σας υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες.

  12 Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι εδώ και αναπτύσσεται ραγδαία. Όπως επίσης και οι δεξιότητες δημιουργίας κινουμένων σχεδίων.

  13 Περιζήτητοι είναι και όσοι ασχολούνται με το μάρκετινγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  14 Οι αναλυτές γίνονται όλο και πιο πολύτιμοι για τις επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιώσουν τα συστήματά τους και να ενισχύσουν τα κέρδη τους.

  15 Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναζητούν ικανούς δημοσιογράφους που μπορούν να δημιουργήσουν ελκυστικό περιεχόμενο.

  16 Η άνοδος της ψηφιακής τεχνολογίας συνοδεύεται από την άνοδο του ψηφιακού μάρκετινγκ – και από την ανάγκη για σχετικές δεξιότητες.

  17 Ο κομψός, ελκυστικός και πρακτικός σχεδιασμός είναι περιζήτητος εδώ και δεκαετίες, όπως και ο ψηφιακός σχεδιασμός.

  18 Ανταγωνιστικές στρατηγικές. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται άτομα που μπορούν να τις βοηθήσουν να βρεθούν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

  19 Οι κρίσεις που αντιμετώπισαν εταιρείες στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών έχουν ενισχύσει τη σημασία ενός ισχυρού συστήματος εξυπηρέτησης πελατών.

  20 Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια επιχείρηση από το να κυκλοφορήσει ένα νέο προϊόν που είναι γεμάτο σφάλματα. Εδώ ακριβώς χρειάζεται ο ελεγκτής λογισμικού.

  21 Λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες σήμερα και της ανάγκης να ερμηνευθούν, δεξιότητες όπως η επιστήμη δεδομένων έχουν συμπεριληφθεί στις πιο περιζήτητες δεξιότητες.

  22 Οι καταναλωτές περιμένουν υπερσύγχρονα γραφικά υπολογιστών όπου κι αν κοιτάξουν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι με αυτές τις δεξιότητες να είναι πολύτιμοι για κάθε εργοδότη.

  23 Όπως και στα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών, οι ηχηρές κρίσεις τις οποίες αντιμετώπισαν εταιρείες στον τομέα των δημοσίων σχέσεων το 2018 έχουν αποδείξει πόσο σημαντικό είναι για τις επιχειρήσεις να έχουν εργαζομένους που μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων