Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Μαρ-2019 10:48

  Αναβάθμιση της WIND από τη Fitch

  Αναβάθμιση της WIND από τη Fitch
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε "B" από "B-" αναβάθμισε η Fitch Ratings την πιστοληπτική ικανότητα της μητρικής εταιρείας της WIND Ελλάς, Crystal Almond. Αντίστοιχα, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε τις ομολογίες (senior secured notes) της WIND Ελλάς σε "Β από "Β -". Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη λειτουργική και χρηματοοικονομική απόδοση της WIND Ελλάς και την προσδοκία ότι οι ταμειακές ροές της θα είναι θετικές το 2019 καθώς η εταιρεία έχει κλείσει την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την κάλυψη και την ποιότητα του δικτύου.

  Η αξιολόγηση βασίζεται και στην ισχυρή εκτελεστική ικανότητα της εταιρείας, τη βελτιούμενη ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά και τη βιώσιμη θέση που έχει η WIND τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία.

  Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην έκθεση του αναφέρεται στην βελτιωμένη ανταγωνιστική θέση της WIND Ελλάς, επισημαίνοντας ότι πλέον είναι σε θέση να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες δεδομένων καθώς έχει φτάσει τους ανταγωνιστές της όσον αφορά την κάλυψη δικτύου 4G και συνεχίζει να βελτιώνει τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών της. Η δυνατότητα της Wind να προσφέρει υψηλής ποιότητας triple-play πακέτα, επισημαίνουν οι αναλυτές της Fitch, υποστηρίζει τη διατήρηση των πελατών ενώ οι επενδύσεις στην ανάπτυξη δικτύων NGA δίνουν στην WIND πρόσβαση στην αγορά της σταθερής ευρυζωνικότητας που είναι σε ανάπτυξη. 
   
  Ιδιαίτερη μνεία γίνεται από τη Fitch στην εκτελεστική δεινότητα της WIND αναφορικά με τις υποδομές και τις υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η WIND Ελλάς έχει αναβαθμίσει την υποδομή δικτύου της, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία των πελατών, ενώ παράλληλο ελέγχει το κόστος λειτουργίας της. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των εσόδων και EBITDA καθώς και σε ενίσχυση των μεριδίων αγοράς, ιδιαίτερα από τις αρχές του 2017. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων