Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Φεβ-2019 10:56

  Η αμερικανική Urban εξαγοράζει την ελληνική Techno Agrofarm

  Η αμερικανική Urban εξαγοράζει την ελληνική Techno Agrofarm
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στα χέρια της αμερικανικής Urban περνά ο έλεγχος της ελληνικής Techno Agrofarm ΙΚΕ, που είναι μεταξύ των εταιρειών που έχει υποβάλλει φάκελο στο υπουργείο Οικονομίας για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

  Όπως έκανε γνωστό η Urban Select Capital Corporation έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχους της ελληνικής Techno Agrofarm ΙΚΕ.

  Η Techno Agrofarm ΙΚΕ, ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα παράγει στα 28 στρέμματα που διαθέτει στο Κιλκίς κλωστική κάνναβη. Τα σχέδια για τη φαρμακευτική κάνναβη, - η εταιρεία έχει υποβάλλει σχετικό φάκελο στο υπουργείο Οικονομίας - προβλέπουν την παραγωγή της σε 20 στρέμματα που βρίσκονται και αυτά στο Κιλκίς. Η αρχική επένδυση είναι της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη η επένδυση θα αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ.

  Σχετικά με την κλωστική κάνναβη, εφέτος θα καλλιεργηθούν 78-80 στρέμματα, ανέφεραν στο Capital.gr πηγές της ελληνικής εταιρείας.

  H Techno Agrofarm ΙΚΕ ανήκει στον όμιλο Golden Greece Cannabis Holding με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει συνεργασίες στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ισραήλ. 

  Σύμφωνα με την Urban Select Capital Corporation, η επένδυση στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της παρέχοντας της τη δυνατότητα να ενισχύσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά κάνναβης, η οποία προβλέπεται να αγγίξει τα 22 δισ. δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2021.

  Στην Ελλάδα για την παραγωγή και μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο δύο άδειες, στις εταιρείες BIOMECANN AE και BIOPROCANN AE. Εκτός από αυτές, στις υπηρεσίες του υπουργείου έχουν κατατεθεί ακόμη 28 φάκελοι ενδιαφερόμενων επενδυτών για τη δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών που έχουν υποβάλλει φάκελο είναι οι εταιρείες: ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ, LEADERCANN, AEGEAN PHARMACEUTICAL CANNABIS PRODUCTION, HELLASCANN, BIOCANNABIS, CANNABOIL, TECHNO AGROFARM GREKANMED, HEXO MED, GOLDEN GREECE CANNABIS, ΤΗΕ GREEN ORGANIC ΕΛΛΑΣ, κ.ά. 

  Το συνολικό ύψος των προς επένδυση κεφαλαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 1.500 θέσεις απασχόλησης, σε Κορινθία, Χαλκιδική, Καστοριά, Πρέβεζα, Σέρρες, Καστοριά, Ηλεία, Σπάρτη, Θήβα, Αττική και Λάρισα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων