Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Φεβ-2019 12:43

  Kumon: Γνωρίστε το παγκόσμιο επιτυχημένο Franchise στο χώρο της εξατομικευμένης μάθησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  Πως μπορούν σήμερα οι μαθητές να έχουν τα πλεονεκτήματα της εξειδικευμένης εκπαίδευσης χωρίς φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα; 

  Σήμερα πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε περισσότερες από 51 χώρες αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από την αυτομάθηση, πετυχαίνοντας τους στόχους τους με τη μέθοδο Kumon.

  Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα εκμάθησης, το οποίο δεν ακολουθεί τη διδακτέα ύλη, αλλά τη συμπληρώνει. Βασικός στόχος της μεθόδου Kumon, όπως σημειώνει η Kumon Ελλάδας, είναι να αναπτυχθούν δεξιότητες αυτόνομης μάθησης. Για να το κατορθώσει αυτό, η μέθοδος προχωράει τους μαθητές πέρα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται στο σχολείο, τους παρέχει μαθησιακό υλικό που δεν γνωρίζουν και τους προκαλεί να αναπτύξουν νέες στρατηγικές μάθησης για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά νέες προκλήσεις.

  Με την καθημερινή άσκηση με τα προγράμματα της Kumon, βελτιώνεται η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτησία και η φιλοδοξία των μαθητών. Και αυτό καθώς καλλιεργεί το πάθος για μάθηση και τις δεξιότητες που χρειάζονται για αριστεία, τόσο μέσα στη σχολική τάξη όσο και έξω απ' αυτή. Ήδη υπάρχουν κέντρα μάθησης Kumon σε όλη την Ελλάδα.

  Γιατί διαφέρει από το φροντιστήριο

  Η μέθοδος Kumon, αντί να προετοιμάσει τα παιδιά για συγκεκριμένο τεστ ή αξιολόγηση, τους δίνει τη δυνατότητα να μάθουν μόνα τους, με εξατομικευμένη καθοδήγηση και προσεχτικά σχεδιασμένα φυλλάδια ασκήσεων. Έτσι διαφέρει από τα παραδοσιακά μαθήματα στο φροντιστήριο.

  Από την πρώτη κιόλας μέρα, ο μαθητής της μεθόδου Kumon γνωρίζει την επιτυχία αναπτύσσοντας ικανότητες αυτόνομης μάθησης και εμπιστοσύνη στις δικές του ικανότητες. Οι μαθητές της μεθόδου Kumon, επομένως, δεν εξαρτώνται ποτέ - ούτε και περιορίζονται - από τις δεξιότητες και τις γνώσεις των άλλων.

  DSC_9756

  Η μέθοδος που ξεκίνησε από την Ιαπωνία

  Η μέθοδος μάθησης Kumon σχεδιάστηκε το 1954 από τον Toru Kumon, πατέρα και χαρισματικό δάσκαλο από την Ιαπωνία. Όταν ο Toru Kumon ανακάλυψε πως ο γιος του Takeshi δεν αξιοποιούσε το δυναμικό του στα μαθηματικά στο σχολείο, σχεδίασε φυλλάδια ασκήσεων για να τα συμπληρώνει κάθε μέρα στο σπίτι. Αντί να περιορίσει τον γιο του στο επίπεδο μαθηματικών που διδάσκονταν στην τάξη του σχολείου, ο Toru Kumon φρόντισε ώστε ο Takeshi να αναπτύξει γερές βάσεις μάθησης και έπειτα έδωσε στο γιο του την ευκαιρία να προχωρήσει όσο του επέτρεπαν οι ικανότητές του, εξασφαλίζοντας ότι τις ανέπτυσσε πραγματικά στο μέγιστο βαθμό. Εδώ και 60 σχεδόν χρόνια, η φιλοσοφία του συνεχίζει να βοηθάει παιδιά να προχωρούν πέρα από το επίπεδο του σχολείου τους και να αξιοποιούν το πραγματικό δυναμικό τους.

  Ο Toru Kumon πίστευε πως ο ρόλος του παιδαγωγού δεν είναι απλώς να μεταλαμπαδεύει γνώσεις, αλλά να καλλιεργεί στους μαθητές τη νοοτροπία και τις δεξιότητες που χρειάζονται για αυτομάθηση. Έπειτα από την επιτυχία του Takeshi Kumon με αυτά τα μοναδικά φυλλάδια ασκήσεων, αλλά και την επιτυχία άλλων παιδιών από τη γειτονιά, το 1958 ο Toru Kumon άνοιξε γραφείο στην Οσάκα και σταδιακά άρχισαν να ανοίγουν όλο και περισσότερα κέντρα Kumon. 
   
  Πότε το παιδί μπορεί να δει πρόοδο;

  Οι δεξιότητες αυτόνομης μάθησης, από τη στιγμή που θα αναπτυχθούν, βελτιώνουν και τις επιδόσεις των μαθητών και στα υπόλοιπα μαθήματα. Πιστεύουμε ότι κάθε μαθητής της μεθόδου Kumon έχει το δυναμικό να ασχοληθεί με προχωρημένη ύλη, πέρα ακόμα και από το επίπεδο που καθορίζουν τα διεθνή πρότυπα για την ηλικία του. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αξιοποιεί όσο καλύτερα γίνεται τις γνώσεις και τις ικανότητες που αποκτά στο σχολείο και να επιτυγχάνει σε διεθνές επίπεδο.

  Η μέθοδος λειτουργεί ακριβώς στο βέλτιστο επίπεδο μάθησης για τον κάθε μαθητή - ανεξαρτήτως ηλικίας - φροντίζοντας το υλικό που επεξεργάζεται το κάθε παιδί να διευρύνει και να καλλιεργεί τις δεξιότητές του, την αυτοπεποίθηση του, και την ικανότητά του. Αυτού του είδους η εξατομίκευση είναι ένα στοιχείο που κάνει το πρόγραμμα μοναδικό και το καθιστά αποτελεσματικό συμπλήρωμα της διδακτέας ύλης του σχολείου.

  shutterstock_98414003

  Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς τη μέθοδο;

  Οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν τη μέθοδο Kumon σε οποιαδήποτε ηλικία. Έχουμε παιδιά ακόμα και 2 χρονών που μαθαίνουν με τη μέθοδό μας, αλλά και παιδιά που προετοιμάζονται για το πανεπιστήμιο. Όσο νωρίτερα ξεκινήσει ένα παιδί, τόσο νωρίτερα θα αρχίσει να αναπτύσσει δεξιότητες για να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. Από τη στιγμή που θα αποφασίσετε ότι η οικογένειά σας είναι έτοιμη να δεσμευτεί για μάθηση μακράς διαρκείας, η Kumon θα είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας.

  Πρόσκληση προς υποψήφιους Franchisees

  Ο επενδυτής έχει υποστήριξη σε όλες τις φάσεις, από το ξεκίνημα μέχρι το άνοιγμα του δικού σας κέντρου, ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη θεωρία και την πρακτική, εκτεταμένη πρακτική εκπαίδευση στο υπάρχον κέντρο, απολαβή πλεονεκτημάτων από το παγκόσμιο δίκτυο Kumon και επικοινωνιακή υποστήριξη για να γίνει γνωστό το κέντρο σας σε τοπικό επίπεδο.

  Μπορείτε να γνωρίσετε τη μέθοδο και να ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας μέσω franchise σε δυο εκδηλώσεις προσανατολισμού που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου.

  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 8 Μαρτίου για Θεσσαλονίκη και μέχρι τις 23 Μαρτίου για Αθήνα στο τηλέφωνο 210 9762915

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων