Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Φεβ-2019 10:00

  Marine Tours: Πώς η σωστή οργάνωση του εταιρικού ταξιδιού εξυπηρετεί τους στόχους της επιχείρησης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στα εταιρικά ταξίδια είναι η επιλογή των ταξιδιωτικών προϊόντων που θα προσφέρουν τη μέγιστη ταξιδιωτική εμπειρία στο καλύτερο δυνατό κόστος, εξυπηρετώντας παράλληλα και τους στόχους του ταξιδιού. Η σωστή οργάνωση και προετοιμασία είναι κομβικής σημασίας όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Marine Tours, κ. Κ. Οικονόμου. 

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Marine Tours, κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου

  Το να ταξιδεύει ένα στέλεχος είναι σίγουρα απαιτητικό, καθώς αφενός χρειάζεται σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, αλλά και έλεγχο του κόστους για την επιχείρηση. Όταν τα παραπάνω καλούνται να συνδυαστούν με τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ταξιδιωτικής εμπειρίας, η επιλογή ενός συνεργάτη εξειδικευμένου στο business travel κρίνεται απαραίτητη.

  Η λέξη "οργάνωση" είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε travel management company και ο κυριότερος λόγος που η Marine Tours κατέχει σήμερα τα ηνία στη  διαχείριση επαγγελματικών ταξιδιών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1980 και έκτοτε έχει συνδέσει το όνομά της με τον τουριστικό κλάδο, αποτελώντας πλέον έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στη Ν.Α. Ευρώπη, με εξειδίκευση στην κάλυψη των, ιδιαίτερα απαιτητικών, επαγγελματικών ταξιδιωτικών αναγκών.

  Το πρωτεύον είναι η ασφάλεια του ταξιδιού. Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, διευθύνων σύμβουλος της Marine Tours, η εταιρεία εγγυάται την ασφάλεια του ταξιδιού αρχικά μέσω της επιλογής των πλέον ποιοτικών συνεργατών σε επίπεδο όχι μόνο αεροπορικών εταιρειών, αλλά και ξενοδοχείων, transfer, etc. "Να μην ξεχνάμε ότι το προϊόν μας δεν είναι μόνο το αεροπορικό, αλλά η 360ο διαχείριση ενός επαγγελματικού ταξιδιού και πρέπει να διασφαλίζουμε την ασφάλεια του ταξιδιώτη που μας εμπιστεύεται σε κάθε μίλι και σημείο του ταξιδιού" σημειώνει.

  Πριν από κάθε ταξίδι προηγείται σχεδιασμός και έλεγχος. Γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή οργάνωση και η πρόληψη; Επίσημη έρευνα επιβεβαιώνει πως στο 7,5% των ταξιδιών προκύπτει κάποια ανεπιθύμητη μεταβολή λόγων εξωτερικών παραγόντων, ποσοστό που καταδεικνύει πόσο έτοιμοι πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή.

  Έτσι, μελετάται ο τελικός προορισμός για τυχόν γεγονότα που μπορεί να ανατρέψουν το ταξίδι ή να αλλάξουν τις ασφαλείς συνθήκες του. Τα πιο συνήθη γεγονότα είναι οι έντονες καιρικές συνθήκες, τα πολιτικοοικονομικά και τα κοινωνικά έκτακτα γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν το σημείο άφιξης ή αναχώρησης και την ευρύτερη εμπειρία του ταξιδιού. Επίσης πραγματοποιείται πλήρης έλεγχος και οργάνωση των ταξιδιωτικών εγγράφων, ώστε ο ταξιδιώτης να μην αντιμετωπίσει  κανένα ζήτημα κατά την αναχώρηση, επιστροφή ή σε πιθανούς ενδιάμεσους σταθμούς.

  Επιπλέον παρέχεται υπηρεσία ταξιδιωτικής ασφάλισης και η εταιρεία ενημερώνει ενδελεχώς για όλους τους ιατρικούς ελέγχους, τους εμβολιασμούς και ό, τι άλλο πρέπει να πραγματοποιήσει ο ταξιδιώτης πριν την αναχώρησή του, ελαχιστοποιώντας έτσι τους εν δυνάμει κινδύνους.

  Ακριβώς σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζεται και ο ρόλος του εξειδικευμένου travel consultant στη Marine Tours. "Εδώ, κάθε ταξιδιώτης έχει τον προσωπικό του ταξιδιωτικό σύμβουλο που βρίσκεται δίπλα του 24/7,  για να δώσει λύση σε ό, τι μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του" εξηγεί ο κ. Οικονόμου. 

  πιν

  Τα βήματα για τη σωστή οργάνωση

  Ο σχεδιασμός της εταιρικής ταξιδιωτικής πολιτικής αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι για κάθε νέο πελάτη που αναλαμβάνει η Marine Tours, όπως υπογραμμίζει. "Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό  πως κάθε εταιρεία είναι μοναδική, με μοναδικές ανάγκες και αντίστοιχα εξατομικευμένος και μοναδικός πρέπει να είναι και ο σχεδιασμός των ταξιδιών της" σημειώνει ο επικεφαλής της εταιρείας. 

  Εξίσου σημαντική μετά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ταξιδιού είναι και η αξιολόγηση του προγράμματος, που βασίζεται πάντα σε συγκεκριμένα και απόλυτα μετρήσιμα στοιχεία. Για αυτό το λόγο και το reporting που παρέχεται στους πελάτες, όπως και η αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής στην παρακολούθηση των ταξιδιών τους, αποτελεί για τη Marine Tours ένα πολύ σημαντικό εργαλείο διαχείρισης.

  Οι προκλήσεις

  Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο κομμάτι του business travel είναι η επιλογή εκείνων των ταξιδιωτικών προϊόντων που θα προσφέρουν στο καλύτερο δυνατό κόστος την μέγιστη ταξιδιωτική εμπειρία, εξυπηρετώντας την ίδια στιγμή και τους ευρύτερους εταιρικούς στόχους του ταξιδιού. Ο σύμβουλος διαχείρισης ταξιδίου, καλείται να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στα πλαίσια του προϋπολογισμού που του δόθηκε, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα του μεμονωμένου ταξιδιώτη και του συνόλου της εταιρείας.

  "Η τεράστια εμπειρία και ιδιαίτερη εξειδίκευση της Marine Tours στην διαχείριση των επαγγελματικών ταξιδιών, προσδίδει στους πελάτες της τη δυνατότητα να μειώνουν τα κόστη των ταξιδιών τους, αυξάνοντας την απόδοσή τους, τόσο με έμμεσο όσο και με άμεσο τρόπο.

  Η σύναψη ανταγωνιστικών εμπορικών συμφωνιών (end to end), η πρόσβαση σε προνομιακούς ναύλους, η εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα ταξιδιωτικών συμβούλων καθώς και τα τελευταίας γενιάς τεχνολογικά εργαλεία που αξιοποιούμε, προσφέρουν πάντα "πολλά περισσότερα για λιγότερα" στους πελάτες μας, αυξάνοντας την αξία κάθε ευρώ που επενδύουν στα ταξίδια τους. Συμπληρωματικά και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στη Marine Tours επενδύουμε στην εμπειρία του κάθε στελέχους που ταξιδεύει και εγγυόμαστε πως θα  φτάσει στον προορισμό του ικανοποιημένος, ασφαλής, αποδοτικός και έτοιμος για Business, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας που μας ανέθεσε το ταξίδι" τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Marine Tours. 

  Η ανταπόκριση από τους πελάτες επιβεβαιώνει τις επιλογές της Marine Tours όπως αναφέρει και πλέον έχει αναχθεί στον κορυφαίο ταξιδιωτικό οργανισμό στην Ελλάδα του 2019.

  "Αποτελούμε πλέον τον στρατηγικό συνεργάτη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών και ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ διευρύνουμε διαρκώς το πορτφόλιο των εταιρικών πελατών μας,  δημιουργώντας νέα εργαλεία στην εξυπηρέτηση των ταξιδιωτικών τους αναγκών.

  Σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήσαμε, οι πελάτες μας μοιράστηκαν την πολύ καλή εμπειρία τους στη συνεργασία τους μαζί μας, ενώ θα μας σύστηναν σε άλλες εταιρείες για την αξιοπιστία μας, την άμεση ανταπόκριση, την αποτελεσματικότητα καθώς και για την προσωπική εξυπηρέτηση που λαμβάνουν 24/7. Συνολικά οι πελάτες μας, αντιλαμβάνονται την Marine Tours σαν έναν κομβικό συνεργάτη που τους βοηθά να οργανώνουν τα ταξίδια τους με το πιο αποδοτικό – και ευχάριστο- τρόπο" καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων