Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Φεβ-2019 07:43

  Ποιες επενδύσεις €334 εκατ. "ξεκλειδώνουν"

  Ποιες επενδύσεις €334 εκατ. "ξεκλειδώνουν"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υλοποίηση των απαιτούμενων μελετών για τέσσερις επενδύσεις "ξεκλειδώνει” η έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε, χθες, ύστερα από διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο. 

  Ειδικότερα, τα έργα που έλαβαν το πράσινο φως αφορούν:

  -τον εμπορικό πολυχώρο που σχεδιάζει ο όμιλος Κωνσταντίνου στην Μεταμόρφωση με αρχικό προϋπολογισμό 93,4 εκατ. ευρω. Η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 40.000 τ.μ., με τα επόμενα βήματα να περιλαμβάνουν τη σύνταξη Ειδικού Χωρικού Σχεδίου και η έκδοσή Προεδρικού Διατάγματος με τελικό "σταθμό” την εξασφάλιση άδειας δόμησης. Το έργο, του οποίου η υλοποίηση, δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τα τέλη του 2020, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 722 θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Κωνσταντίνου του ομογενή από τη Βενεζουέλα Παναγιώτη Κωνσταντίνου έχει αναπτύξει το Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο που αποτελεί επένδυση ύψους 75 εκατ. ευρώ.

  -τη νέα Μαρίνα Μονόλιθου Σαντορίνης που θα υλοποιήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας με  συνολικό κόστος 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για δημόσια επένδυση που προβλέπει την υλοποίηση μαρίνας 350 θέσεων ελλιμενισμού που υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 120 άμεσες εποχικές θέσεις εργασίας.  Το project χρονολογείται τουλάχιστον από το 2013, με τα σχέδια να περιλαμβάνουν την υλοποίηση θέσεων ελλιμενισμού και για σκάφη μήκους άνω των 25 μέτρων. Υπολογίζεται ότι η μαρίνα απέχει περίπου 5 χλμ. από τα Φηρά και 2,5 χλμ. από το αεροδρόμιο. Το έργο βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης.

  -το σχεδιαζόμενο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα Cape Tholos Luxury Resort στην περιοχή "Θόλος – Χυλόφτες – Σχοινιάς" Καβουσίου του  Δήμου Ιεράπετρας Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 150 εκατ. ευρώ. Η επένδυση θα διαθέτει δύο ξενοδοχεία και θα δημιουργήσει 216 θέσεις εργασίας. Το έργο ανήκει ο όμιλος Μεταξά, που διαθέτει τα Creta Maris Hotel και ΤUI Magic Life Candia Maris, καθώς και το συνεδριακό κέντρο Creta στην Κρήτη, ενώ στην Οία της Σαντορίνης λειτουργεί το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa.

  - το ξενοδοχειακό συγκρότημα "The Mykonos Project" της εταιρείας "AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Ανώνυμη Εταιρεία" που έχει συνολικού προϋπολογισμό 50,85 εκατ. ευρώ. Θα διαθέτει δύο ξενοδοχειακές μονάδες με τουριστικό καταφύγιο σκαφών και αθλητικές εγκαταστάσεις και θα δημιουργήσει τουλάχιστον 200 εποχικές και μόνιμες θέσεις εργασίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το έργο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

  Δημ. Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων