Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Φεβ-2019 17:19

  ΠΟΞ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΥΕΔ για τα πνευματικά δικαιώματα

  ΠΟΞ: Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΥΕΔ για τα πνευματικά δικαιώματα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) υπέγραψε πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

  Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση, οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις που είχε με την ΕΥΕΔ βάζουν "φρένο" στις υπέρογκες απαιτήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα, με εύλογο και δικαιότερο τρόπο, αλλά και με σημαντικές εκπτώσεις για τους ξενοδόχους που θα σπεύσουν να επωφεληθούν.

  Ειδικότερα, το  Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή (15 Φεβρουαρίου 2019) ανάμεσα στα δύο μέρη, υπηρετεί καλύτερα τη σύννομη λειτουργία των ξενοδοχείων (σύμφωνα με τους νόμους  2121/1993 και 4481/2017), ώστε αυτά να αποκτήσουν τη σχετική άδεια μουσικής. Η συμφωνία είναι διετής, αφορά αποκλειστικά τα ξενοδοχεία – Μέλη της ΠΟΞ και περιλαμβάνει εκπτώσεις της τάξης του 20% για το 2018 και 15% για το 2019, αναφέρει η ΠΟΞ και προσθέτει:

  "Η εξέλιξη αυτή βέβαια, δεν αναιρεί το πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα της Ομοσπονδίας που παραμένει σε εκκρεμότητα, για δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης στον οποίο θα καταβάλλονται όλες οι αμοιβές σχετικά με τη χρήση του ρεπερτορίου που εκπροσωπούν οι διάφοροι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης, ενέργεια που θα βοηθήσει αποφασιστικά ώστε να μπει τάξη στο χώρο των Πνευματικών και Συγγενικών  Δικαιωμάτων. 

  "Μπροστά στη διαπιστωμένη απουσία πολιτικής βούλησης για να ρυθμιστεί ένα θέμα που ταλανίζει το χώρο της ξενοδοχίας, η Ομοσπονδία δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και με τα "χέρια σταυρωμένα". Δεδομένης της διάλυσης της ΑΕΠΙ και του χάους που προκλήθηκε από τη δραστηριοποίηση στη θέση της δύο Οργανισμών, καταλήξαμε σε λύση ώστε τα ξενοδοχεία – Μέλη μας να αποκτήσουν τη νόμιμη άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος.  

  Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις για να λυθεί άπαξ και δια παντός ένα πρόβλημα που αποτελεί και αυτό εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων", καταλήγει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων