Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Φεβ-2019 07:49

  Εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία "ψήνει" η Elbisco

  Εργοστάσιο στη Σαουδική Αραβία "ψήνει" η Elbisco
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Εργοστάσιο παραγωγής μπισκότων στη Σαουδική Αραβία σε συνεργασία με τον τοπικό συνεργάτη την Gulf Catering Foods Factory (GCFF), σχεδιάζει η Elbisco της οικογένειας Φιλίππου. Αυτό ανέφεραν χθες στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης των σχεδίων της. Βασικός στόχος της στρατηγικής πάντως παραμένει η επιστροφή στην κερδοφορία της επιχείρησης μέσα στο έτος.

  Πώς θα γίνει αυτό; Μέσω της αύξησης των εξαγωγών και του επαναλανσαρίσματος των "μαρκών" της στην ελληνική αγορά. Αν και οι εξαγωγές της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 40% το 2018, η επιχείρηση έκλεισε τη χρήση με κύκλο εργασιών περί τα 105 εκατ. ευρώ και αρνητικά αποτελέσματα όπως και στη χρήση του 2017.

  Σχετικά με την παραγωγική επέκταση στη Σαουδική Αραβία, ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο όπως είπαν τα στελέχη της. Ωστόσο συνεταίρος έχει βρεθεί. Είναι η Gulf Catering Foods Factory (GCFF) που δραστηριοποιείται στην αγορά των αρτοσκευασμάτων από το 1986 και με την οποία η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται ήδη σε εμπορικό επίπεδο. Σήμερα τα προϊόντα της Elbisco βρίσκονται σε 25 χώρες, οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 13,5% των πωλήσεών της και πέρυσι "έτρεξαν" με ρυθμό ανάπτυξης 40%.

  Στην εσωτερική αγορά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει το επαναλανσάρισμα των "μαρκών" και τον εμπλουτισμό του "πορτοφολίου” της με νέα προϊόντα. Όπως το νέο ψωμί για τοστ "Κρίς Κρίς" που παράγεται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης, αλλά με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και φύτρο σταριού.

  Το μερίδιο της εταιρείας στην κατηγορία του τυποποιημένου ψωμιού διαμορφώνεται στο 21% - 22%, όπως ανέφεραν στελέχη της. Ο leader της αγοράς, ο "Καραμολέγκος" μαζί με το σήμα "Κατσέλης" ελέγχει μερίδιο 42%, ενώ η "Παπαδοπούλου" κατέχει μερίδιο 19%.

  Στην κατηγορία της φρυγανιάς το μερίδιό της Elbisco διαμορφώνεται στο 42% στους επώνυμους κωδικούς και 30% στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Σημειώνεται πως η εταιρεία ολοκλήρωσε επένδυση 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας φρυγανιάς στη Χαλκίδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ