Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Φεβ-2019 20:51

  Bloomberg: Η Alpha Bank προετοιμάζει την πώληση δύο πακέτων NPLs

  Bloomberg: Η Alpha Bank προετοιμάζει την πώληση δύο πακέτων NPLs
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Alpha Bank προετοιμάζει την πώληση δύο πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα μπορούσε να απομακρύνει από τον ισολογισμό της έως 3,5 δισ. ευρώ από κόκκινα δάνεια, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση των σχεδίων.

  Το ένα από τα χαρτοφυλάκιο, με τίτλο Neptune, περιλαμβάνει 1,5 δισ. ευρώ σε δάνεια εξασφαλισμένα έναντι περιουσιακών στοιχείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρουν οι πηγές στο πρακτορείο.

  Η τράπεζα εξετάζει να τιτλοποιήσει το χρέος αλλά μπορεί επίσης να προχωρήσει σε απευθείας πώληση, αναφέρει η μία πηγή.

  Το δεύτερο πακέτο, γνωστό εσωτερικά ως Orion, φτάνει τα 2 δισ. ευρώ σε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, αναφέρουν οι πηγές.

  Η προσφορά και των δύο συναλλαγών αναμένεται να γίνει το δεύτερο μισό του 2019, προθέτουν.

  Εκπρόσωπος της Alpha Bank στο Λονδίνο δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

  Η απόφαση για το χρόνο και τη δομή των συμφωνιών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των κυβερνητικών προτάσεων για τη διευκόλυνση της διάθεσης επισφαλών δανείων. Η τράπεζα περιμένει επίσης μεγαλύτερη ορατότητα στα σχέδια για την αναμόρφωση της διαδικασίας για την προσωπική πτώχευση, σύμφωνα με τις πηγές.

  Συνολικά, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν επισφαλή δάνεια 88,6 δισ. ευρώ από την κληρονομίας της κρίσης χρέους της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει πιο εύκολο για τις τράπεζες να προχωρούν σε πώληση της έκθεσης τους, με τα προτεινόμενα μέτρα να περιλαμβάνουν εγγυήσεις για τα πιο ασφαλή μερίδια του χρέους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων