Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Φεβ-2019 07:57

  Συνεχίζεται το due diligence της Oaktree για το Ιασώ

  Συνεχίζεται το due diligence της Oaktree για το Ιασώ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνεχίζεται ο νομικός και οικονομικός έλεγχος (due diligence) του Oaktree Capital Management για το Ιασώ... μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Δεκέμβριο μετά την υποβολή μη δεσμευτικής πρότασης από το αμερικανικό fund για την απόκτηση του θεραπευτηρίου. Όπως λένε οι πληροφορίες του Capital.gr, όλα εξελίσσονται ομαλά και πέραν των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2018, ζητήθηκαν και επιπλέον στοιχεία. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για το πόσος χρόνος θα απαιτηθεί ακόμη μέχρι θα ολοκληρωθεί το due diligence, ούτε για τη δεσμευτική προσφορά, θεωρείται όμως πως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση και πως οι εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  Το προσφερόμενο τίμημα της μη δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά του Ιασώ ξεκίνησε αρχικά από τα 1,3 ευρώ ανά μετοχή για να καταλήξει στη συνέχεια στο 1,5 ευρώ. Το τίμημα φαίνεται να ικανοποίησε στελέχη του ομίλου και μετόχους, με τη μετοχή της εισηγμένης από την αρχή του μήνα να βρίσκεται πάνω από τα 1,33 ευρώ. Στελέχη της ιδιωτικής αγοράς της περίθαλψης σημειώνουν επιπλέον πως η πώληση του ομίλου Υγεία στη θυγατρική της CVC Capital, Hellenic Healthcare, αλλά και οι συνεχείς ανακατατάξεις στο χώρο, ενδεχομένως να ανεβάσουν περαιτέρω την "αξία” του Ιασώ.

  To fund άλλωστε είναι από τα πλέον ισχυρά σε παγκόσμιο επίπεδο, με υπό διαχείριση κεφάλαια που φτάνουν τα 124 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα του τουρισμού, έχοντας προχωρήσει σε συμφωνία με την εταιρεία Σάνη Α.Ε., συμφερόντων των αδερφών Ανδρεάδη, για την ανάπτυξη πολυτελών resorts σε όλη τη χώρα, της αλυσίδας Ikos.

  Οι πληροφορίες θέλουν το επενδυτικό κεφάλαιο, εφόσον το deal με τη διοίκηση του Ιασώ έχει θετική έκβαση, να εξετάζει και άλλες τοποθετήσεις στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, μπαίνοντας στη διεκδίκηση μεριδίων απέναντι από τη CVC Capital.

  Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιοποιημένες καταστάσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο όμιλος  παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους (μετά από  rebate και clawback) ύψους 11,26 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 5,82 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2018 στα 55,35 εκατ. ευρώ, έναντι 61,42 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας μείωση κατά 9,88%. Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,25 εκατ. σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017και ανήλθαν σε 14,14 εκατ. που οφείλεται κυρίως στο κέρδος που προέκυψε από την πώληση της θυγατρικής εταιρείας Ιασώ General . 

  Σημειώνεται πως μετά τη συμφωνία του ομίλου με τη CVC, η Hellenic Healthcare ανέλαβε τον δανεισμό της Ιασώ General (περίπου 28 εκατ. ευρώ) και κατέβαλε στο Ιασώ 19,4 εκατ. ευρώ. Η Ιασώ General αποτιμήθηκε στα 48 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της γενικης κλινικής General, ο δανεισμός σε επίπεδο ομίλου, όπως αναφερόταν στη χρήση του 2017, διαμορφωνόταν στα 109,59 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο μητρικής στα 40,8 εκατ. 

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων