Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Φεβ-2019 17:48

  Ο ΣΕΒ κοντά στην επιχειρηματικότητα του Ηρακλείου και τον ΣΕΒΠΗ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τους κ.κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, Μέλος ΔΣ ΣΕΒ και Πρόεδρο της Αεροπορίας Αιγαίου και Κωσταντίνο Μπίτσιο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. ΣΕΒ, παρευρέθηκε στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, με αφορμή την ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ), με τον οποίο πρόσφατα έχει υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας.

  Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, στις οποίες συμμετείχαν επίσης, η κ. Μαρίνα Σπυριδάκη, Διευθύντρια Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος & Ρυθμιστικών Πολιτικών ΣΕΒ και ο κ. Κωσταντίνος Σφακάκης, Σύμβουλος Διοίκησής ΣΕΒ  αρμόδιος για φορολογικά θέματα, δόθηκε η δυνατότητα να καταγραφούν τόσο τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής όσο και οι επενδυτικές ευκαιρίες.

  Μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κων/νος Μπίτσιος τόνισε ότι "για τον ΣΕΒ το Ηράκλειο αλλά και ευρύτερα η Κρήτη είναι ισχυρός περιφερειακός παίκτης της επιχειρηματικής ανάπτυξης, προσελκύοντας μαζί με το τουριστικό και το βιομηχανικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Αποτελεί ένα μοναδικό παραγωγικό οικοσύστημα, καθώς συνδυάζει εξαιρετική πρωτογενή παραγωγή, τεχνολογικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ διαθέτει, ήδη, και σημαντικές εγκατεστημένες επιχειρήσεις που εξάγουν και καινοτομούν".

  Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μπίτσιος "το νησί εξακολουθεί να έχει ανάγκη από σημαντικές υποδομές και επομένως υποστήριξη για να μπορέσει να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις που θα φέρουν καλά αμειβόμενες δουλειές και ανάπτυξη".

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΕΒΠΗ κ. Λευτέρη Αντωνακάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεισφορά του στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

  Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του ΣΕΒ ο Πρόεδρος του ΣΕΒΠΗ κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία τους και τόνισε ότι "οι επιχειρήσεις του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης προσβλέπουν στη στενή συνεργασία με τον κεντρικό φορέα της επιχειρηματικότητας, για την επίλυση των προβλημάτων τους αλλά και την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών για τη βιομηχανία στην περιοχή".

  Όπως, επίσης, ανακοινώθηκε μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του ΣΕΒ, θα επισκεφτούν εκ νέου την Κρήτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο ΣΕΒ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περιφερειακή ανάπτυξη.

  Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, το οποίο υλοποιεί για λογαριασμό του ΣΕΒ μεγάλη μελέτη για την περιφερειακή ανάπτυξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης και θα περιλαμβάνει ενημερωτική εκδήλωση για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν στην επιχειρηματικότητα, επίσκεψη σε επιχειρήσεις και συναντήσεις με οικονομικούς και πολιτικούς φορείς του νησιού.

  Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ  είναι να αναδειχτούν τα προβλήματα αλλά και οι ευκαιρίες για περισσότερες βιομηχανικές επενδύσεις στην Κρήτη, καθώς χωρίς σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο, δεν μπορούμε να περιμένουμε ουσιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων