Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Ιαν-2019 07:41

  Ανοίγει ο δρόμος για την αποτελεσματική διαχείριση των NPLs

  Ανοίγει ο δρόμος για την αποτελεσματική διαχείριση των NPLs
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Τον δρόμο για την αποτελεσματική διαχείριση των ενεχύρων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών, ανοίγει η πώληση της θυγατρικής της Eurobank, Eurobank Property Services, στην ιταλική Cerved.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η πώληση της EPS αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, αποτελώντας ορόσημο σε επίπεδο διαχείρισης των collaterals των NPEs, καθώς και σημείο – σταθμό στην υλοποίηση του deal της συγχώνευσης Eurobank – Grivalia, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για την εξέλιξη των NPLs ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος. Η Eurobank Property Services είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ακινήτων, έρευνα και ανάλυση αγοράς, διαχείριση επενδύσεων, εκτιμήσεις, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, Property & Facilities Management, Corporate Real Estate, διαχείριση χαρτοφυλακίου ακινήτων και υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου.

  Ο ιταλικός όμιλος της Cerved, με χαρτοφυλάκιο 50 δισ. ευρώ και υπό διαχείριση κεφάλαια 400 δισ. ευρώ, θα αναλάβει όχι μόνο τις εκτιμήσεις των ακινήτων για τον όμιλο της Eurobank, αλλά και τη διαχείριση όλων των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα σχετίζονται με τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων στις οποίες θα προχωρήσει η Τράπεζα. Συνολικά θα πρόκειται για δάνεια 9 δισ. ευρώ (2 δισ. του "πακέτου" Pillar και 7 δισ. του χαρτοφυλακίου Cairo που θα μεταφερθεί στο SPV που θα δημιουργήσει η Τράπεζα για τη μεταβίβαση NPLs), στα οποία η Cerved θα αναλάβει εμπροσθοβαρώς τις εκτιμήσεις των ακινήτων που τα συνοδεύουν.

  Η Cerved είναι ο μεγαλύτερος πάροχος πληροφοριών στην Ιταλία και ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην Ευρώπη. Η Cerved, μέσω της θυγατρικής της Cerved Credit Management, είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους φορείς που προσφέρουν λύσεις για την αξιολόγηση και τη διαχείριση πιστωτικών ανοιγμάτων.

  Προσφέρει την πληρέστερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την αξιολόγηση της φερεγγυότητας και της πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρηματικών εταίρων, την παρακολούθηση και διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου σε όλες τις φάσεις της και τον ακριβή καθορισμό στρατηγικών μάρκετινγκ.

  Η Cerved ιδρύθηκε το 1974 ως κέντρο επεξεργασίας δεδομένων για τα εμπορικά επιμελητήρια του Veneto και αναπτύχθηκε με τη συνεχή καινοτομία των προϊόντων της και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Χάρη στην ενσωμάτωση με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως η Centrale dei Bilanci, η Lince, η Databank, η Finservice, η Honyvem, η Consit, η Jupiter και η Recus, σήμερα είναι μια ισχυρή και δυναμική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά για περισσότερα από 40 χρόνια .

  Η Cerved κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της C rated Rating Agency, ιταλικού οργανισμού αξιολόγησης που ειδικεύεται στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και έχει εγγραφεί ως ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

  Στις 24 Ιουνίου 2014, η Cerved Information Solutions S.p.A. (τώρα η Cerved Group Spa) - η επενδυτική εταιρεία με επικεφαλής την Cerved - έκανε το ντεμπούτο της στην κύρια αγορά του ιταλικού χρηματιστηρίου, ως μία από τις σημαντικότερες δημόσιες εγγραφές του έτους.

  Σημειώνεται ότι προ δεκαημέρου, η Cerved έλαβε άδεια διαχείρισης από την ΤτΕ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ