Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Ιαν-2019 17:37

  Έκκληση των φορέων του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών προς ΥΠΕΝ και ΥΠΑΑΤ

  Έκκληση των φορέων του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών προς ΥΠΕΝ και ΥΠΑΑΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κοινή δήλωση οι συλλογικοί φορείς του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών (ΣΕΘ και ΠΑΝΕΜΜΙ) αναγνωρίζουν τις προσπάθειες των υπηρεσιών των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις οποίες και στηρίζουν, για την πρόοδο των διαδικασιών ολοκλήρωσης της χωροταξικής οργάνωσης με την ίδρυση ΠΟΑΥ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) στο πλαίσιο του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις Υδατοκαλλιέργειες.

  Η ίδρυση των ΠΟΑΥ με βάση αναπτυξιακά κριτήρια και περιβαλλοντικές μελέτες θα διευκολύνει και την είσοδο νέων επιχειρηματιών στον κλάδο που σκοπό έχουν να επενδύσουν και να προσφέρουν στην Εθνική Οικονομία και σε θέσεις εργασίας.

  Παράλληλα όμως ο κλάδος θα βρεθεί απέναντι σε τακτικές φορέων και ατόμων που προσπαθούν με δόλιες μεθόδους του παρελθόντος να καταστούν εισοδηματίες μέσα από την εμπορία αδειών.

  Για το λόγο αυτό, τα φαινόμενα που παρατηρούνται με πιέσεις διαφόρων παραγόντων για την αποδοχή προεγκρίσεων ή και αιτήσεων ίδρυσης νέων μονάδων ως υφιστάμενη κατάσταση των υπό έγκριση ΠΟΑΥ σε ΠΑΥ Α και Β, θα τύχουν σκληρής απάντησης με την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου.

  Τα συλλογικά όργανα του κλάδου καλούν τα δυο συναρμόδια Υπουργεία να εντείνουν συντονισμένα τις ενέργειές τους για ολοκλήρωση και έκδοση των αναγκαίων ΠΔ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας της 04/11/2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων