Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιαν-2019 14:51

  Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Hellenic Steel

  Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Hellenic Steel
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας για την υπαγωγή της στο άρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι 100 εργαζόμενοι που ήταν αρχικά κατά της αίτησης, μετά από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, παραιτήθηκαν από τις ασκηθείσες κύριες παρεμβάσεις τους, και η αίτηση συζητήθηκε μόνο με πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ αυτής.

  Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1963, και τον Οκτώβριο του 2014 τέθηκε σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, ήρθε σε συμφωνία με την Ιταλική Ilva spa, συμβαλλόμενη πιστώτρια και τον επενδυτή Hellenic Steel Acquisition Co. S.A.R.L. που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Με βάση αυτή τη συμφωνία προβλέπεται η μεταβίβαση τμήματος του ενεργητικού και του παθητικού της σε νέο φορέα, στον οποίο μετά τη συμφωνία εξυγίανσης θα περάσουν ακίνητα, μηχανολογικός εξοπλισμός, αποθέματα αλλά και όλες οι διοικητικές άδειες πάσης φύσεως που συνδέονται με τη λειτουργία της και του μεταβιβαζόμενου ενεργητικού.

  Ο επενδυτής, δηλαδή η Jordan International, μέσω της Hellenic Steel Acquisition Co, προβλέπεται πως θα καταβάλει με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, 12 εκατ. ευρώ ποσό που αντανακλά την αξία των στοιχείων του ενεργητικού που θα μεταβιβασθεί στη νέα εταιρεία και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των στοιχείων του μη μεταβιβαζόμενου παθητικού της. Επίσης προβλέπεται η ύπαρξη και επιπρόσθετου του "Κυρίως Τιμήματος" ποσό 1 εκατ. ευρώ το οποίο θα καταβληθεί από τον επενδυτή στην εταιρεία το αργότερο εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Ολοκλήρωσης της Συναλλαγής. Σήμερα η Hellenic Steel ελέγχεται από την ILVA Cpmmerciale SrL που ελέγχει ποσοστό 77,12%, την Τράπεζα Πειραιώς που κατέχει το 14,64% του μετοχικού της κεφαλαίου, την Marubeni Itochu Steel Europe κάτοχο του 7,05% και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει ποσοστό 1,19%

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων