Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιαν-2019 14:32

  Deloitte: Το 70% των εταιρειών που θα χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη μέχρι το 2019

  Deloitte: Το 70% των εταιρειών που θα χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη μέχρι το 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συνολική αξία των "έξυπνων" ηχείων στην αγορά, αναμένεται να φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, καθιστώντας τη συγκεκριμένη κατηγορία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στις υπόλοιπες συνδεόμενες συσκευές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deloitte Global.

  'Οπως επισημαίνεται σχετικά, τα παραπάνω αναμένεται να συμβούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών (ΤΜΤ Predictions 2019).

  Τα λεγόμενα "έξυπνα" ηχεία συνεχίζουν να "εξαφανίζονται" από τα ράφια των καταστημάτων, αφού οι πωλήσεις τους αγγίζουν τις 164 εκατομμύρια συσκευές, με μέση τιμή πώλησης 43$ ανά συσκευή. Τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν κατά 63%, σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. δολάρια το 2018. Ωστόσο, η βιομηχανία θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν για να επιτύχει τις πλήρεις δυνατότητες ανάπτυξής της. Οι τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, αλλά θα χρειαστεί να υποστηρίζονται περισσότερες γλώσσες, ώστε η τεχνολογία να μην αποκλείει μέρος του πληθυσμού και να υιοθετηθεί παγκοσμίως.

  Ο εκδημοκρατισμός της τεχνητής νοημοσύνης

  Η Deloitte προβλέπει επίσης ότι το 2019 οι εταιρείες θα επιταχύνουν περαιτέρω τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν το AI, το 70% θα αποκτήσει δυνατότητες AI μέσω επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζεται σε cloud, το 65% θα δημιουργήσει εφαρμογές AI χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ανάπτυξης με βάση το cloud και έως το 2020 το ποσοστό διείσδυσης επιχειρησιακού λογισμικού με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσουν το 87% και 83% αντίστοιχα.

  "Μέχρι στιγμής, τα αρχικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης έχουν συγκεντρωθεί κυρίως από ’’τεχνολογικούς γίγαντες’’ με εκτεταμένους οικονομικούς πόρους, ισχυρή υποδομή πληροφορικής και πολύ εξειδικευμένο ανθρώπινο κεφάλαιο", αναφέρει ο Paul Sallomi, επικεφαλής της Deloitte Global Technology, Media & Telecommunications. "Ωστόσο, το cloud θα ενισχύσει την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την καλύτερη απόδοση των επενδύσεων και αναμένουμε ότι τα οφέλη αυτά θα επεκταθούν γρήγορα πέρα από τους πρωτοπόρους της AI σε ένα ευρύτερο φάσμα επιχειρήσεων".

  Το νέο δίκτυο έρχεται

  Τα ασύρματα δίκτυα 5ης γενιάς (5G) αναμένεται να φτάσουν σύντομα, παρέχοντας ταχύτερες συνδέσεις για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, ανοίγοντας ευκαιρίες για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. 

  Οι πάροχοι ασύρματων δικτύων επεξεργάζονται τρόπους για την ανάπτυξη δικτύων 5G - στην πραγματικότητα, 72 πάροχοι δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή αυτήν την υπηρεσία – ενώ η Deloitte προβλέπει ότι το 2019, 25 πάροχοι ασύρματων δικτύων θα αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G, αριθμός ο οποίος πιθανότατα θα διπλασιαστεί έως το 2020. Συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο 5G συσκευές αναμένεται να πωληθούν το 2019 και ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί σε 15-20 εκατομμύρια έως το 2020. Τέλος, ένα εκατομμύριο 5G pucks/modems αναμένεται να πουληθούν το 2019. 
   
  "Η ευρεία υιοθέτηση συσκευών 5G θα χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύουμε ότι το 2019 θα είναι το σημείο εκκίνησης για αλλαγές στην βιομηχανία ασύρματων δικτύων" αναφέρει ο Craig Wigginton, επικεφαλής του τμήματος της Deloitte Global Telecommunications. "Το δίκτυο 5G μπορεί να προσφέρει σημαντική αύξηση στην ικανότητα μαζικής χρήσης δικτύων πέραν του 4G, και αυτό το γεγονός αποδεικνύει την ακόμα μεγαλύτερη προοπτική που παρουσιάζεται για το μέλλον της συνδεσιμότητας παγκοσμίως".

  Επιπρόσθετα ευρήματα από τις προβλέψεις της Deloitte για το 2019:

  •    Η συνδεσιμότητα της Κίνας προωθεί νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα - Η Deloitte προβλέπει ότι η Κίνα θα έχει κορυφαία τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παγκοσμίως το 2019. Η υποδομή των επικοινωνιών της θα αποτελέσει το θεμέλιο για τουλάχιστον τρεις σημαντικές νέες βιομηχανίες, κάθε μία από τις οποίες θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2023.

  •    Στοιχηματισμός αθλητικών γεγονότων   
  Η Deloitte προβλέπει ότι το 60% των Βορειοαμερικανών ανδρών ηλικίας 18-34 ετών που παρακολουθούν διάφορα αθλήματα στην τηλεόραση, θα προβεί σε κάποιου είδους στοιχηματισμό πάνω στο άθλημα που παρακολουθεί. Ως αποτέλεσμα, περίπου το 40% των αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών που παρακολουθούν οι άντρες ηλικίας 25-34 ετών θα χρηματοδοτούνται από αθλητικά στοιχήματα.

  •   Η τρισδιάστατη εκτύπωση αναπτύσσεται - Οι πωλήσεις 3D εκτυπωτών, υλικών και υπηρεσιών από μεγάλες δημόσιες εταιρείες θα ξεπεράσουν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, αυξημένα κατά 12,5% ετησίως κάθε χρόνο. Ο κατάλογος των πιθανών εκτυπώσιμων υλικών σε 3D έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, γεγονός που (μαζί με άλλες βελτιώσεις) οδήγησε σε ανάκαμψη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της βιομηχανίας.

  •    Τα eSports συνεχίζουν να αυξάνονται - Η αγορά eSports της Βόρειας Αμερικής θα επεκταθεί κατά 35% με τη διαφήμιση, τη μετάδοση αδειών και τις πωλήσεις franchise. Τα βορειοαμερικανικά πρωταθλήματα eSports franchise θα επεκταθούν σε συγκεκριμένες πόλεις, ακολουθώντας το επαγγελματικό αθλητικό μοντέλο.

  •   Το ραδιόφωνο παραμένει σχετικό - Η Deloitte προβλέπει ότι πάνω από το 85% του ενήλικου πληθυσμού θα ακούει ραδιόφωνο τουλάχιστον εβδομαδιαίως στον ανεπτυγμένο κόσμο (το ίδιο ποσοστό με το 2018), αν και η εμβέλεια αναμένεται να μεγαλώσει. Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια συνολικά άνθρωποι παγκοσμίως θα ακούνε ραδιοφωνικά προγράμματα εβδομαδιαίως. Στις ΗΠΑ, η Deloitte προβλέπει ότι περισσότερο από το 90% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών θα ακούσουν ραδιόφωνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το 2019 και πιθανότατα θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ακρόαση του ραδιοφώνου παρά στην παρακολούθηση της παραδοσιακής τηλεόρασης έως το 2025.

  • Αξιολογώντας την κβαντική πληροφορική - Η κβαντική πληροφορική θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες νέων εσόδων της τεχνολογίας κατά την επόμενη δεκαετία, αλλά είναι απίθανο να αντικαταστήσει τους κλασσικούς υπολογιστές. Η μελλοντική αγορά κβαντικής πληροφορικής αναμένεται να είναι συγκρίσιμη με την αγορά των υπερυπολογιστών - περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη δεκαετία του 2030. 

  •    Η Κίνα επεκτείνει την τεχνολογική της μαεστρία - Τα έσοδα από τους κινεζικής κατασκευής ημιαγωγούς θα αυξηθούν κατά 25% στα 120 δισεκατομμύρια δολάρια, εδραιώνοντας την Κίνα ως έναν παγκοσμίως σημαντικό παράγοντα στον τομέα της μεταποίησης και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Η Κίνα θα έχει επίσης κορυφαίες τηλεπικοινωνίες το 2019, διευρύνοντας τις δυνατότητες για επιχειρηματικές ικανότητες και διαπροσωπικές επικοινωνίες.

  "Το 2019 θα καθοριστεί με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν σταθερά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε" λέει ο Mark Casey, επικεφαλής της Deloitte Global Telecommunications, Media & Entertainment. "Από τα έξυπνα ηχεία έως τα δίκτυα 5G και παντού ενδιάμεσα, η προσβασιμότητα στις προηγμένες τεχνολογίες βελτιώνεται γρήγορα. Καθώς τα εμπόδια εξακολουθούν να μειώνονται, η δυνατότητα για μεγαλύτερη συνδεσιμότητα και περαιτέρω καινοτομία θα αυξηθεί εκθετικά."

  Σχετικά με την Deloitte Technology, Media & Telecommunications
   
  Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη των επιχειρήσεων, είναι σημαντικό οι οργανώσεις να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες διαταραχές που δημιουργούν οι αναδυόμενες τεχνολογίες. Η πρακτική της βιομηχανίας τεχνολογίας, μέσων και τηλεπικοινωνιών (TMT) της Deloitte φέρνει σε επαφή κορυφαίους ηγέτες και αξιόπιστους ειδικούς για να διαμορφώσουν πολλά από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο σε αυτούς τους τομείς. Μέσω της δουλειάς του, η ομάδα TMT βοηθά τους πελάτες να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να πετύχουν σε έναν όλο και πιο ψηφιακό κόσμο.

  Οι ετήσιες προβλέψεις της Deloitte Global TMT χρησιμεύουν ως κατευθυντήριες γραμμές για τη μελλοντική επιχειρηματική στρατηγική παρέχοντας μια προοπτική ενός με πέντε χρόνων στις βασικές τάσεις στους τομείς της παγκόσμιας τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και των τηλεπικοινωνιών. Οι τάσεις συμβάλλουν στον εντοπισμό βασικών προκλήσεων και τομέων εστίασης για τις TMT μάρκες παγκοσμίως καθώς κατευθύνουν τις επιπτώσεις των νέων τεχνολογιών που διαμορφώνουν το μέλλον της βιομηχανίας.

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρακτική της TMT της Deloitte και την ιδιαίτερη θέση της στην ηγετική σκέψης, ακολουθήστε μας στο Twitter στο @DeloitteTMT ή στο www.deloitte.com.

  Σχετικά με την Deloitte στην Ελλάδα

  Η Deloitte αναφέρεται σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη και τις συναφείς οντότητές τους της Deloitte Touche Tohmatsu Limited, μιας ιδιωτικής Βρετανικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ("DTTL"). Η DTTL και κάθε μία από τις εταιρείες μέλη της είναι νομικά χωριστές και ανεξάρτητες οντότητες. Η DTTL (επίσης αποκαλείται "Deloitte Global") δεν παρέχει υπηρεσίες σε πελάτες. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.deloitte.com/about για να ενημερωθείτε για το παγκόσμιο δίκτυο των εταιρειών μελών μας.

  H "Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών", η "Deloitte Business Solutions Α.Ε.", η "Deloitte Business Process Solutions Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Λογιστικών Υπηρεσιών" και η "Deloitte Alexander Competence Center Α.Ε." είναι οι ελληνικές εταιρείες μέλη της Deloitte Touche Tohmatsu Limited, μιας ιδιωτικής Βρετανικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης ("DTTL"). Η "Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών" παρέχει ελεγκτικές (audit) υπηρεσίες καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικού κινδύνου (risk advisory), η "Deloitte Business Solutions Α.Ε." χρηματοοικονομικές (financial advisory), φορολογικές (tax) και συμβουλευτικές (consulting) υπηρεσίες και η "Deloitte Business Process Solutions Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Λογιστικών Υπηρεσιών" λογιστικές υπηρεσίες (accounting outsourcing). H "Deloitte Alexander Competence Center Α.Ε." επιχειρήσεων με έδρα στη Θεσσαλονίκη είναι ένα κέντρο καινοτομίας που παρέχει χρηματοοικονομικές (financial advisory), φορολογικές (tax), συμβουλευτικές (consulting) υπηρεσίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικού κινδύνου (risk advisory). Η "Κοϊμτζόγλου-Λεβέντης και Συνεργάτες" ("KL Law Firm") είναι η ελληνική δικηγορική εταιρεία που παρέχει νομικές υπηρεσίες και συμβουλές στην Ελλάδα.

  To δίκτυο της Deloitte παρέχει ελεγκτικές, συμβουλευτικές, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και φορολογικές υπηρεσίες σε πελάτες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα όλων των κλάδων. Το δίκτυο της Deloitte προσφέρει υπηρεσίες σε 4 στους 5 οργανισμούς του Fortune Global 500® μέσω ενός παγκόσμιου διασυνδεδεμένου δικτύου εταιρειών-μελών που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 150 χώρες συνεισφέροντας παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες, βαθιά γνώση και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις πιο πολύπλοκες επιχειρηματικές προκλήσεις των πελατών μας. Για να μάθετε περισσότερα για το πώς τα περίπου 245.000 στελέχη μας δημιουργούν τον αντίκτυπο που μετράει παρακαλούμε να συνδεθείτε μαζί μας μέσω Facebook, LinkedIn ή Twitter.

  Το υλικό αυτό περιέχει αποκλειστικά και μόνο γενικές πληροφορίες και καμία από τις εταιρείες μέλη του διεθνούς δικτύου της Deloitte Touche Tohmatsu Limited ή άλλες συνεργαζόμενες οντότητες (συνολικά, το δίκτυο της Deloitte) δεν δύναται να εκληφθεί ότι δι’ αυτού παρέχει συμβουλές ή υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, οι αναγνώστες θα πρέπει να αναζητήσουν εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με κάθε ειδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Προτού λάβετε αποφάσεις ή προβείτε σε ενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν τα οικονομικά ή την επιχείρησή σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό επαγγελματία σύμβουλο. Καμία νομική οντότητα του δικτύου της Deloitte δεν αποδέχεται ευθύνη για οιαδήποτε ζημία υποστεί οποιοσδήποτε που βασίσθηκε στο παρόν.
   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων