Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιαν-2019 08:16

  Αύξηση 20% στους μισθούς και δημιουργία Mall από τον Γαλαξία

  Αύξηση 20% στους μισθούς και δημιουργία Mall από τον Γαλαξία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει να υλοποιήσει η αλυσίδα Γαλαξίας, η οποία προχωρά σε αύξηση 20% των μισθών των εργαζομένων της. Αυτό ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (αναπτύσσει την αλυσίδα Γαλαξίας), κ. Παναγιώτης Πουρσανίδης.

  Η αύξηση των μισθών αφορά όλους τους εργαζόμενους της αλυσίδας που προσελήφθησαν από το 2012 και μετά. Η κίνηση αυτή αγγίζει περίπου το 10% του προσωπικού της, το οποίο σήμερα αριθμεί 4.500 άτομα. 

  Σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά της σχέδια προγραμματίζει τη δημιουργία 10 νέων καταστημάτων, 5 εκ των οποίων θα είναι ιδιόκτητα και μεγάλης επιφάνειας (υπερμάρκετ).

  Μεταξύ των νέων σημείων που ετοιμάζει συμπεριλαμβάνεται και ένα mall, το οποίο θα δημιουργηθεί σε νησί (σ.σ. ήδη έχει αγοραστεί το οικόπεδο). Το συγκεκριμένο σημείο θα έχει επιφάνεια 10.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί 40 καταστήματα. Η λειτουργία του τοποθετείται για το 2020. 

  Η αλυσίδα Γαλαξίας, η οποία τζιράρει ετησίως μισό δισ. ευρώ, έχει μηδενικό δανεισμό και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 70 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται ανοικτή σε εξαγορές, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είναι αντικείμενο εξαγοράς και ότι η μόνη πρόταση που είχε φθάσει ως τα γραφεία της ήταν σε περασμένες δεκαετίες από το εξωτερικό.

  Πρόσφατα βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση αλυσίδας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλονικής, σχέδιο το οποίο δεν τελεσφόρησε. Σήμερα το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται κυρίως στην Δυτική Ελλάδα όπου δεν έχει ισχυρή παρουσία. 

  Η Γαλαξίας η οποία δημιουργήθηκε το 1971 από πέντε μετόχους, διατηρεί τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα και διαθέτει 158 καταστήματα (από τα οποία τα 83 ιδιόκτητα) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

  Σε οικονομικό επίπεδο ο τζίρος της το 2018 μειώθηκε κατά 6,8% κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση της οφείλεται στην επιστροφή στην κανονικότητα των δικτύων της Μαρινόπουλος και Βερόπουλος που πλέον έχουν ενταχθεί στους ομίλους Σκλαβενίτη και My Market αντίστοιχα. 

  Για την τρέχουσα χρήση ο κ. Πουρσανίδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της αγοράς συνολικά, ενώ εκτίμησε ότι θα ενταθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ