Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Δεκ-2018 19:44

  Επιμένουν Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος για "κατασκευασμένη συνέντευξη"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιμένουν οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στην καταγγελία τους ότι η συνέντευξη του πατρός του, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στην εφημερίδα "Καθημερινή", είναι "κατασκευασμένη".

  Όπως σημειώνουν με νέα δήλωσή τους, "η απάντηση του δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ. Ηλία Μπέλλου, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει ως πραγματική την "συνέντευξη" του πατέρα μας, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στο χθεσινό φύλλο της Κυριακής, επιβεβαιώνει αυτό που δηλώσαμε εξαρχής. Η συνέντευξη είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της.
   
  Τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου διαψεύδουν πλήρως πολλά και αυταπόδεικτα γεγονότα, αλλά κυρίως την αναλήθειά του προδίδει το ίδιο το αποδεικτικό στοιχείο που επικαλείται για να πείσει πως λέει την αλήθεια. Δηλαδή, το ηχητικό απόσπασμα που δημοσιοποίησε. Το στοιχείο αυτό και μόνο τον διαψεύδει πολλαπλώς. Πρώτον γιατί, παρά την ελάχιστη διάρκειά του που ανέρχεται σε ενάμιση περίπου λεπτό, αποτελεί εμφανώς προϊόν μοντάζ. Δεύτερον γιατί το περιεχόμενό του είναι τόσο ακατανόητο, ώστε από μόνο του να επιβεβαιώνει ακριβώς την −για τις γνωστές αιτίες− πλήρη αδυναμία του πατέρα μας όχι απλώς να δώσει συνέντευξη, αλλ’ ακόμη και να εκφρασθεί προφορικώς. Τρίτον γιατί το ακατάληπτο αυτό περιεχόμενο δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο της δήθεν συνέντευξης, όπως ευθέως προκύπτει από απλή αντιπαραβολή τους. 
   
  Σε κάθε περίπτωση, αφού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ηλίας Μπέλλος, μαγνητοφωνήθηκε όλη η "συνομιλία" με τον πατέρα μας Κων. Αγγελόπουλο, αναμένουμε να δημοσιοποιήσει την πλήρη εγγραφή της, ώστε να διαφωτισθεί το αναγνωστικό κοινό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την αυθεντικότητα της επίμαχης "συνέντευξης". 
   
  Όσοι εμπνεύστηκαν, προκάλεσαν και συνεργάστηκαν για την συγκεκριμένη μεθόδευση γνωρίζουν άριστα την πραγματικότητα, αλλά την διαστρεβλώνουν βάναυσα στο βωμό ιδιοτελών σκοπιμοτήτων", καταλήγουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

  Η απάντηση της "Καθημερινή" και του δημοσιογράφου Ηλία Μπέλλου

  αγγελοπουλος καθημερινη

  Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί συναντηθήκαμε με τον κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο στο σπίτι του στην οδό Διαδόχου Παύλου στον αριθμό 17 στο Παλαιό Ψυχικό. Στο πάνω όροφο της μεζονέτας που διαμένει ο επιχειρηματίας, στο μικρό γραφείο που έχει με θέα στα πεδινά του Ψυχικού, παραχώρησε τη συνέντευξη που δημοσίευσε η Καθημερινή. Η συζήτηση κράτησε επί δυόμιση και πλέον ώρες λόγο των ομολογουμένων, και στην ίδια την συνέντευξη από τον επιχειρηματία, προβλημάτων στην κινητικότητα και την ομιλία του.

  Η εφημερίδα και εγώ προσωπικά, χωρίς ασφαλώς να έχουμε καμία πρόθεση να εμπλακούμε στην ενδοοικογενειακή διένεξη, αξιολογήσαμε ως σημαντικό να επιδιώξουμε αυτή τη συνέντευξη με σκοπό να διακριβώσουμε δημοσιογραφικά τα σχέδια του επιχειρηματία για την βαρυνόμενη με μη εξυπηρετούμενα χρέη άνω των 410 εκατομμυρίων ευρώ  Χαλυβουργική.

  Επιπλέον η συνέντευξη επιδιώχθηκε  και για να διαπιστώσουμε κατά πόσον μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά από τον ίδιο τον κ. Κωνσταντίνο Π. Αγγελόπουλο αυτοπροσώπως και όχι δια συνεργατών του. Και έτσι και  έγινε.

  Με λύπη μας διαβάζουμε πως τα παιδιά του κ.κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμφισβήτησαν τόσο τη δημοσιογραφική μας δεοντολογία όσο και τις προθέσεις μας μιλώντας για "κατασκευασμένη συνέντευξη" που "δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα".

  Πληροφορούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως: η συνέντευξη έγινε προφορικά, δια ζώσης και μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε. Αποσπάσματά της μπορεί ο κάθένας να ακούσει στα αναρτημένo εδώ αρχείo.

  Ασφαλώς και η εφημερίδα ήταν είναι και παραμένει ανοιχτή στην άποψη όλων των εμπλεκόμενων. Υπενθυμίζει όμως πως προ τεσσάρων εβδομάδων σε επικοινωνία της με στενούς, κορυφαίους συνεργάτες της Χαλυβουργικής και της πλευράς των κ.κ. Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για τους ίδιους δημοσιογραφικούς λόγους, το ραντεβού που κλείστηκε, ακυρώθηκε όχι με υπαιτιότητα της εφημερίδας.

  Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπουμε να αμφισβητείται η αξιοπιστία ούτε της εφημερίδας ούτε του υπογράφοντος. Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όποιων αμφισβήτησαν ή  αμφισβητούν την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, ανεξαρτησία και ακεραιότητα και επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικοσιπεντάχρονη πορεία μου στον χώρο της δημοσιογραφίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων