Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 13:32

  Η ΔΕΗ με τους Γιατρούς του Κόσμου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κάλυψη σημαντικών αναγκών υγείας των συμπολιτών μας, υλοποιεί η ΔΕΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ).

  Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου

  Ο σκοπός του Προγράμματος, που ξεκίνησε από τις αρχές του 2018 και εξελίσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας μέσω της αποστολής κατάλληλα εξοπλισμένης και στελεχωμένης κινητής μονάδας υγείας σε περιοχές της χώρας και σε ομάδες πληθυσμού που είτε έχουν αντικειμενική δυσκολία πρόσβασης σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας.

  Το Πρόγραμμα, που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, εξελίσσεται με επιτυχία. Οι επισκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έως σήμερα έχουν καλύψει τους αρχικούς στόχους, αφού έχουν γίνει 5.256 εξετάσεις (έως και τον μήνα Οκτώβριο) και συνεχίζονται.

  Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία του αριθμού των προληπτικών ελέγχων:

  deha

  dehb


  Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αποστολές στις 23/11 στον Δήμο Δέλτα στη Θεσσαλονίκη με οδοντίατρο και στις 24-25/11 στον Δήμο Ερέτριας και στο Γυμνό Ευβοίας με καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, παιδίατρο και γυναικολόγο. Στο τέλος Νοεμβρίου (29-30/11) κλιμάκια επισκέφτηκαν τα 27ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Αθηνών με οδοντίατρο, ώστε να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές και στις μαθήτριες.

  Μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου, ειδικότητες καρδιολόγου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, γυναικολόγου, παθολόγου και οδοντιάτρου μετέβησαν στην Κύμη του Δήμου Ροδόπης, στα Πομακοχώρια και παρείχαν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής που έχουν δύσκολη ή/και καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, στις 3-4 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο από οδοντίατρο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο και καρδιολόγο επισκέφτηκε το Παρανέστι της Δράμας και πρόσφερε ιατρική αρωγή σε όσους από τον γενικό πληθυσμό ανταποκρίθηκε στη δημόσια πρόσκληση των ΓτΚ, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα (5/12) κλιμάκιο με οφθαλμίατρο και γυναικολόγο επισκέφτηκε την Καβάλα.

  Ενώ οι ιατρικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη (σημειώνεται ότι αναλυτικά και συγκεντρωτικά στοιχεία θα δημοσιευθούν με το πέρας του Προγράμματος), η ΔΕΗ ευχαριστεί θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου για τη συνεργασία τους σε ένα ακόμη έργο κοινωνικής προσφοράς μέσω του Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας. Υπογραμμίζουμε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που επισκέπτονται οι Γιατροί του Κόσμου μάς ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε και να ενισχύουμε τις προσπάθειές τους για όσους και όπου υπάρχει ανάγκη. Για τη ΔΕΗ, η Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη δεν περιορίζεται στο στενό πλαίσιο των χορηγιών, σε αριθμητικά σύνολα. Προσανατολίζεται και στοχεύει πάντοτε στην αποδοτική, αποτελεσματική προσφορά στην κοινωνία.

  gati3sm

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων