Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Νοε-2018 19:27

  Τρ. Πειραιώς: Δεν θα πληρώσει φέτος το κουπόνι των CoCos για να ενισχυθεί κεφαλαιακά

  Τρ. Πειραιώς: Δεν θα πληρώσει φέτος το κουπόνι των CoCos για να ενισχυθεί κεφαλαιακά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένα Μαλλιάρα

  Την απόφασή της να μην προχωρήσει στην πληρωμή του κουπονιού των CoCos για τη φετινή χρήση, προκειμένου να μην αφαιρέσει από τον δείκτη κεφαλαίων 36 μονάδες, ανακοίνωσε πριν από λίγο στους αναλυτές η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως αναφέρθηκε, ο νόμος που ψηφίστηκε το 2015 δίνει τη διακριτική ευχέρεια στην Τράπεζα να μην προχωρήσει στην πληρωμή του κουπονιού (σημειώνεται ότι αν το κουπόνι δεν πληρωθεί δύο φορές, τότε γίνεται η μετατροπή των ομολόγων σε μετοχές). Ωστόσο, τονίστηκε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει κανονικά στην πληρωμή του κουπονιού το 2019.

  Αναφορικά με την κεφαλαιακή της ενίσχυση, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν διμερείς επαφές με τον SSM και εξετάζονται πολλές εναλλακτικές επιλογές για το πώς θα κινηθεί η Τράπεζα αν οι συνθήκες στις αγορές δεν είναι ευνοϊκές.

  Σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια, από το 2021 και μετά ο δείκτης CET 1 fully loaded θα κινείται στο 12% ή και υψηλότερα, αναλόγως της πορείας εκτέλεσης του πλάνου μείωσης των NPEs.

  Η διοίκηση της Τράπεζας αναφέρθηκε στο πλάνο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά την επόμενη τριετία, εκτίμησε ότι είναι απόλυτα ρεαλιστικό και εφόσον κριθεί σκόπιμο οι στόχοι θα ξεπεραστούν με χρήση όλων των μέσων (κυρίως, όμως, πωλήσεων και ρευστοποιήσεων). Όπως αναφέρθηκε, το πλάνο μείωσης των NPEs μπορεί να υλοποιηθεί πλήρως μέσω των προ προβλέψεων εσόδων που αναμένει η Τράπεζα.  

  Διαβάστε ακόμη: Τρ. Πειραιώς: Καθαρά κέρδη μετόχων στα €94 εκατ. στο γ΄τρίμηνο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων