Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Οκτ-2018 07:56

  Διπλασιάζει την παραγωγή καφέ στην Ελλάδα η Nestle

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Διπλασιάζει την παραγωγή καφέ στην Ελλάδα η Nestle

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Και το όνομα αυτού "Γολιάθ". Έτσι ονομάζεται το πολυώροφο εργοστάσιο καφέ της Nestle Ελλάς στα Οινόφυτα, στο οποίο η εταιρεία, ολοκλήρωσε πρόσφατα επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.

  Με την επένδυση, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη παρουσία και Κυβερνητικών στελεχών, διπλασιάζεται η παραγωγική δυναμικότητα της συγκεκριμένης μονάδας, από τους 10.000 τόνους καφέ στους 20.000 τόνους ετησίως. Η επιπλέον παραγωγική δυναμικότητα θα χρησιμοποιηθεί για εξαγωγές του προϊόντος σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης και δη στις αγορές εκείνες όπου καταναλώνεται ελληνικός καφές, όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, κ.ά.

  Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, που λειτουργεί με την ευθύνη της Nestlé Ελλάς από το 1987, γίνεται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafé Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά, ενώ έχει τη δυνατότητα για παραγωγή και άλλων ειδών καφέ, όπως εσπρέσο.

  Η επένδυση στο εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα οδηγεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της Nestlé Ελλάς στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρείας για εγχώρια παραγωγή, τη στιγμή που ήδη το 63% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

  Για τη νέα επένδυση της Nestle Ελλάς, η οποία εντάσσεται στο τριετές επενδυτικό πλάνο της ύψους 20 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος και διευθύνων της κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, ανέφερε πως: "η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, ενώ επιβεβαιώνει στην πράξη πως η εταιρεία είναι και παραμένει εδώ".

  Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας μονάδας προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τη δημιουργία ολοκληρωμένου Βιομηχανικού Πάρκου στα Οινόφυτα, μέσω του οποίου προβλέπονται επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ με τη σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

  Η επένδυση της Nestle Ελλάς ολοκληρώνεται σε μια περίοδο όπου οι επιπτώσεις από την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην κατηγορία από το 2017 είναι πλέον ορατές. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η εφαρμογή του ΕΦΚ στην κατηγορία έχει οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων εντός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ κατά 6%. Απώλειες στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι πιέσεις που έχει δεχθεί η αγορά από το λαθρεμπόριο καφέ και την πτώση της κατανάλωσης στο κανάλι της μαζικής εστίασης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων