Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Οκτ-2018 18:16

  Παπασπύρου: Ζητεί οριστική απόλυση του πρώην γενικού προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Παπασπύρου: Ζητεί οριστική απόλυση του πρώην γενικού προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη

  Οριστική απόλυση ή δυσμενέστερη ποινή απ’ αυτή που του επιβλήθηκε ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου  για τον πρώην γενικό πρόξενο της Ελλάδος στη Σμύρνη.

  Το πειθαρχικό του υπουργείου Εξωτερικών του επέβαλλε την πειθαρχική ποινή  του υποβιβασμού κατά δύο βαθμούς γιατί κρίθηκε ένοχος για τα παραπτώματα: α) της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, β) αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, γ) της αμέλειας ή ατελούς εκπλήρωσης υπηρεσιακού καθήκοντος και δ) της συμπεριφοράς ασυμβίβαστης με την αξιοπρεπή εκπροσώπηση της χώρας.

  Η ποινή του επιβλήθηκε διότι στο πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής εμφανιζόταν έλλειμμα 151.000 τουρκικών λιρών στο προξενείο κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από τον ίδιο ο οποίος είχε την ευθύνη.  Ο πρόξενος εξόφλησε τμηματικά το επίμαχο ποσό και άφησε ανεξόφλητο το ποσό των 34.456 τουρκικών λιρών.

  Ακολούθησε οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Προξενείο της Σμύρνης, διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση. Στην προσφυγή στο ΣτΕ, η Μαρία Παπασπύρου, υποστηρίζει ότι το πειθαρχικό συμβούλιο για ορισμένα από τα παραπτώματα που του αποδόθηκαν, έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και τον απήλλαξε, ενώ η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογα επιεικής.

  Παναγιώτης Στάθης

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων