Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Σεπ-2018 10:50

  Pasal: Αύξηση εσόδων, συρρίκνωση ζημιών το α' εξάμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Pasal: Αύξηση εσόδων, συρρίκνωση ζημιών το α' εξάμηνο

  Αύξηση στα λειτουργικά της έσοδα κατέγραψε η PASAL Development Α.Ε. για το α' εξάμηνο του έτους, ενώ οι ζημιές συρρικνώθηκαν σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) για το Α' εξάμηνο 2018 ανήλθαν σε 1,62 εκατ. ευρώ έναντι 1,55 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2017.

  Η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2018 σε 82,2 εκ. ευρώ.

  Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 131,64 εκ. ευρώ έναντι 130,28 εκ. ευρώ την 31.12.2017.

  Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το Α' εξάμηνο 2018 ανήλθαν σε ζημιές 1,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 5,9 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2017.

  Στις 29.03.2018 η Εταιρεία κατέθεσε στο  Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτηση επικύρωσης Συμφωνίας εξυγίανσης, με βάση το άρθρο 106β του Ν.3588 μαζί με τις πιστώτριες τράπεζες ALPHABANK και ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Η συζήτηση διεξήχθη στο  Πρωτοδικείο Αθηνών στις 23 Μαΐου 2018 και η απόφαση αναμένεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Στην Συμφωνία δεν περιλαμβάνει η επένδυση της Εταιρείας στο εμπορικό κέντρο AthensHeart (εκτός της άρσης εταιρικής εγγύησης 55 εκ.).

  Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή εργαζόμενους. Με την Συμφωνία η μητρική Εταιρεία μηδενίζει τον τραπεζικό της δανεισμό.

  Η χρηματοοικονομική εξυγίανση που επιτυγχάνεται με την έγκριση του σχεδίου επιτρέπει την υγιή ανάπτυξη της PASAL χωρίς τις δεσμεύσεις που προέρχονται από επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την κρίση σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές.

  Η Διοίκηση της PASAL, με την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες στον κλάδο του real estate, ενώ στοχεύει και στην συμμετοχή και ξένων επενδυτών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων