Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Σεπ-2018 10:22

  Σε καθεστώς προστασίας το Mega μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σε καθεστώς προστασίας το Mega μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

  της Νένας Μαλλιάρα 

  Πλήρη προστασία του Τηλέτυπου (Mega) έναντι οιουδήποτε (πιστωτών, εργαζομένων, Δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών), δίνει η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέσων από διώξεις των πιστωτών που εκδικάστηκε χθες.

  Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε πριν από λίγο και παρέχει στο Mega την ανωτέρω πλήρη προστασία, απαγορεύοντας τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.  

  Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις κύριες παρεμβάσεις που ζητήθηκαν και αποδέχτηκε πλήρως την αίτηση των τραπεζών. Κατόπιν αυτού, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οπότε θα διεξαχθεί η κύρια δίκη για να μπει το Mega στην ειδική διαχείριση του νόμου 4307/2014, δεν θα μπορεί να ασκηθεί κατά της εταιρίας καμία δίωξη, αναγκαστική εκτέλεση και ασφαλιστικά μέτρα που να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της εταιρίας. 

  Σημειώνεται ότι την υπόθεση της υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση έχει αναλάβει η έμπειρη δικηγορική εταιρία "Ανδρέας Αγγελίδης και Συνεργάτες", η οποία χειρίστηκε και την υπόθεση του ΔΟΛ, ο οποίος μπήκε πρώτος στην ειδική διαχείριση του ν. 4307.

  Ειδικότερα, το "εργαλείο" της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις (ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014,) αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία στην περίπτωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, μέσα σε δύο μήνες ολοκληρώθηκε μια διαδικασία πώλησης για ένα από τα δυσκολότερα, από κάθε πλευρά, assets του τραπεζικού συστήματος. 

  Με το μοντέλο της ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014, οι τράπεζες προχωρούν μέσω μιας αξιόπιστης και διαφανούς διαδικασίας, σε εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή που είναι συνήθως μία από τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες.

  Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα από τη ρευστοποίηση (για παράδειγμα, μόνο των ακινήτων), ενώ επιδιώκει τον εξορθολογισμό και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, δίνοντας έτσι λύση για τις ίδιες τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους τους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων