Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Σεπ-2018 14:59

  Ακρίτας: Υπεγράφη το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ακρίτας: Υπεγράφη το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού

  Υπεγράφη στις 21 Σεπτεμβρίου το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της βιομηχανίας επεξεργασίας τεχνητής ξυλείας "Ακρίτας" με τις πιστώτριες τράπεζες.

  Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους 19,4 εκατ. ευρώ μέσω καταβολής μετρητών και κεφαλαιοποίησης δανειακών υποχρεώσεων και την έκδοση προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου.

  Επίσης, προβλέπει την αναδιάρθρωση του υπολοίπου του συνόλου του δανεισμού της εταιρείας με βιώσιμους όρους και μακροπρόθεσμο πλάνο αποπληρωμής, που θα περιορίσει σημαντικά το χρηματοοικονομικό κόστος της, καθώς και τη χορήγηση πρόσθετου κεφαλαίου κινήσεως για τη χρηματοδότηση της λειτουργικής δραστηριότητας της εταιρείας.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτή η αναδιάρθρωση αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας και τη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών προοπτικών της.

  Το πρώτο εξάμηνο 2018 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 14,5 εκατ. ευρώ, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος και με αύξηση της συμμετοχής των προϊόντων μεταποίησης.

  Σημειώνεται, ότι οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 29% σε σχέση με πέρυσι.

  Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, το ενοποιημένο EBITDA (προσαρμοσμένο για τη μη ενσωμάτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων επιβαρύνσεων) ανήλθε σε -150 χιλ. ευρώ, βελτιωμένο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, πιστοποιώντας τη σταδιακή επιστροφή της μοναδικής ελληνικής βιομηχανίας του κλάδου σε θετικά αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σε επίπεδο εταιρείας, η βελτίωση ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 60%, καθοδηγούμενο από τη βελτίωση του μεικτού περιθωρίου και τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων