Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 15:04

  Profile: Τη λύση Acumen-net επέλεξε η Orient Bank στην Ουγκάντα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Profile: Τη λύση Acumen-net επέλεξε η Orient Bank στην Ουγκάντα

  Τη λύση Acumen-net επέλεξε η Orient Bank στην Ουγκάντα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Profile Software, η λύση Αcumen-net αποτελεί μία ολοκληρωμένη web-based Treasury πλατφόρμα για πλήρη κάλυψη εργασιών frontto back καθώς και για τη διαχείριση κινδύνου.

  Ειδικότερα, η Orient Bank έχοντας παρουσία στη χώρα από το 1993 είναι πλέον το  κορυφαίο corporate τραπεζικό ίδρυμα με 23 υποκαταστήματα. Η Τράπεζα παρέχει όλο το εύρος των υπηρεσιών για commercial και personal banking, με assets που ξεπερνούν με στοιχεία 2017, τα 680 δισ. σελίνια (180 εκατ. USD). Το Treasury τμήμα επικεντρώνεται σε FX, MM, Repos/Reverse Repos και Securities. Η τράπεζα αναζητούσε μια λύση που θα είναι ευέλικτη, προσφέροντας εύκολη διασύνδεση με την υφιστάμενη υποδομή της, αλλά και αξιοπιστία στην υποστήριξη όλων των εργασιών της.

  Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης, η Orient Bank επέλεξε τη λύση Acumen-net λόγω των δυνατοτήτων για παραγωγή δυναμικών αναφορών, σε πραγματικό χρόνο, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και STP (Straight Through Processing). Συγκεκριμένα, η λύση Acumen-net για front-middle office και διαχείριση κινδύνου υποστηρίζει STP για όλες τις treasury συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, μέσω εισαγωγής από διάφορες πλατφόρμες, καθώς επίσης και από την τραπεζική πλατφόρμα Flexcube έκδοση 12 που χρησιμοποιεί η τράπεζα.

  Ως πλήρως ευέλικτη treasury λύση, το Acumen-net ενδυναμώνει τις εργασίες της τράπεζας για ολοκληρωμένη παρακολούθηση FX, security positions, σχετικούς υπολογισμούς προβλέψεων nominal/coupon και accrual, ενώ διαχειρίζεται την όλη διαδικασία εντολών των customer bonds και εκτέλεσης στην πρωτογενή αγορά, με παράλληλο έλεγχο των ορίων, σε πραγματικό χρόνο, κι αυτόματη παραγωγή SWIFT επιβεβαιώσεων.

  Επίσης, η λύση υποστηρίζει λειτουργίες για τη διαχείριση κινδύνου σε counterparty risk και market risk με ολοκληρωμένη προσέγγιση, ώστε να εξασφαλίζει προστασία και κανονιστική συμμόρφωση για τον οργανισμό. Με τις διαθέσιμες συνδέσεις στο τραπεζικό σύστημα, η λύση αυτοματοποιεί τις διαδικασίες για όλες τις Treasury εργασίες.

  Σύμφωνα με τον Head του IT, κ. Kumar S.N.V.S. στην Orient Bank: "To Acumennet παρέχει STP.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων