Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Σεπ-2018 08:06

  Συνεχίζει τη θετική πορεία, εντείνει τις επενδύσεις η Wind

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Ενίσχυση στους οικονομικούς και λειτουργικούς της δείκτες εδώ και δέκα συνεχόμενα τρίμηνα καταγράφει η Wind Ελλάς, από τα μέσα στου 2016, οδεύοντας προς την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου.

  Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία συνεχίζει να καταγράφει θετικές επιδόσεις και σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο του 2018, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση (στα 126,9 εκατ. ευρώ) και το EBITDA ενισχύθηκε κατά 21,2% σε ετήσια βάση (στα 27,9 εκατ. ευρώ). Με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία της δραστηριότητάς της εταιρείας, καταγράφεται η εκτίμηση πως το 2018 θα κλείσει με αύξηση 15% των EBITDA.

  Η Wind πέρυσι σημείωσε αύξηση σε τζίρο και λειτουργική κερδοφορία, κλείνοντας τη χρονιά με συνολικά έσοδα 494 εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 102,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 3,9% και 13,4% αντίστοιχα. Στο τέλος του 2017 ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας είχε διαμορφωθεί σε 180 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρούσε ρευστότητα 150 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι επιδόσεις αυτές αποτελούν συνδυασμό των επενδύσεων σε υποδομές νέας γενιάς, προϊόντα σύγκλισης και στην προσήλωση στη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. "Η προσήλωσή μας στην ικανοποίηση των συνδρομητών μας μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, νέα προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση, αποδίδει καρπούς" δήλωσε προ ημερών ο Νάσος Ζαρκαλής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου.

  Νάσος Ζαρκαλής

   

  Αυξημένες οι συνολικές επενδύσεις

  Η εταιρεία παράλληλα συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο που θα ανέλθει σε περίπου 100 εκατ. ευρώ για το 2018, εξαιρουμένων των επενδύσεων σε φάσμα συχνοτήτων, όπου την τελευταία εξαετία έχουν γίνει επενδύσεις 273 εκατ. ευρώ. Tο πλάνο των επενδύσεων έχει επικεντρωθεί στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA), με έμφαση στην επέκταση του δικτύου 4G, την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, στην πλατφόρμα τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και στο δίκτυο κορμού και στις πλατφόρμες πληροφοριακών συστημάτων.

  Στόχος της Wind είναι να κλείσει τη χρονιά με κάλυψη 95% σε 4G και 4G+ και αντίστοιχα θα ολοκληρώσει κατά 50% το δικτύου οπτικών ινών που κατασκευάζει στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί. Στη σταθερή τηλεφωνία, το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών προχωρά ικανοποιητικά και η εταιρεία θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

  Σε ό,τι αφορά επίσης την ανάπτυξη της τηλεοπτικής πλατφόρμας Wind Vision, αυτή θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος εμπορικά, ώστε να ενισχυθεί η θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά. Η Wind Vision λανσαρίστηκε στα τέλη του περασμένου Απριλίου, εισάγοντας στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης ένα νέο μοντέλο τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και από πλευράς περιεχομένου. Όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, οι στρατηγικές συνεργασίες με τη NovaSports και το Netflix καθιστούν την πλατφόρμα ιδιαίτερα ελκυστική στα νοικοκυριά που επιθυμούν να λαμβάνουν όλες πλέον τις υπηρεσίες από έναν πάροχο.

  Η σύγκλιση εξάλλου είναι βασική εμπορική στρατηγική της Wind που θέλει να αξιοποιήσει τις μεγάλες επενδύσεις που έχει κάνει από το 2015 σε δίκτυα νέας γενιάς (4G, οπτικές ίνες), προωθώντας στην αγορά ένα συνολικό πακέτο με κινητή, σταθερή, γρήγορο Internet και τηλεόραση. Η στρατηγική αυτή συνεχίστηκε και το β’ τρίμηνο του 2018 καθώς 224.000 νοικοκυριά απολαμβάνουν κινητή, σταθερή και γρήγορο Internet από την εταιρεία ενώ ενισχύθηκε περαιτέρω από την νέα συνδρομητική πλατφόρμα τηλεοπτικού περιεχομένου Wind Vision που σε δύο μήνες από το λανσάρισμα της προσέλκυσε σχεδόν 10.000 συνδρομητές.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων