Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Αυγ-2018 16:24

  Αchmea: 200 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη το α' εξάμηνο

  Αchmea: 200 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη το α' εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 200 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της Αchmea, μητρικής της Ιnteramerican κατά το πρώτο εξάμηνο, παρά το γεγονός των υψηλών απαιτήσεων που προέκυψαν από τις δύο σοβαρές καταιγίδες που έπληξαν τις Κάτω Χώρες κατά τον περασμένο Ιανουάριο και για τις οποίες κατέβαλε αποζημιώσεις 116 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν αφαιρεθεί το κόστος των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τις καταιγίδες, η Αchmea είχε αυξημένα λειτουργικά αποτελέσματα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 17,45 δισ. ευρώ, έναντι 16,95 πέρυσι, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας είναι ισχυρός, αυξημένος στο 191%.

  Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εικόνα των αποτελεσμάτων της Αchmea κατά το πρώτο ήμισυ του 2018 είναι η βελτίωση των επιδόσεων στον κλάδο Συνταξιοδότησης και Ζωής λόγω υψηλότερων αποδόσεων των επενδύσεων, βελτιωμένου τεχνικού αποτελέσματος και μείωσης δαπανών, καθώς και η βελτίωση των επιδόσεων στον κλάδο Υγείας λόγω των χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών και του μειωμένου κόστους υγειονομικής περίθαλψης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

  Στις Γενικές ασφαλίσεις, αναφέρεται, τα δυσμενέστερα αποτελέσματα οφείλονται στις αποζημιώσεις για τις καταιγίδες, ωστόσο τα υποκείμενα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα χάρη σε άλλα μέτρα βελτίωσης. Επισημαίνεται η διεθνής ανάπτυξη του ψηφιακού καναλιού πωλήσεων και η είσοδος της Αchmea στην ασφαλιστική αγορά του Καναδά.

  Όσον αφορά στις εκτός Κάτω Χωρών δραστηριότητες, οι εταιρείες του ομίλου σε όλες τις χώρες: Σλοβακία, Ελλάδα (ΙΝΤERAMERICAN), Τουρκία και Αυστραλία, συνεισέφεραν στο αυξημένο συνολικό αποτέλεσμα.

  Η διεθνής στρατηγική της Αchmea εστιάζει στην επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και στην επικερδή ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς στις χώρες όπου μπορεί να αξιοποιήσει τις βασικές ικανότητες του οργανισμού στους κλάδους Γενικών ασφαλίσεων και Υγείας. Στις χώρες αυτές, η Αchmea επενδύει στην ανάπτυξη μέσω του τραπεζικού διαύλου και της διαδικτυακής διανομής και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ψηφιοποίηση. Επιπροσθέτως, η Αchmea έχει ξεκινήσει συνεργασία με τη Fairfax για την παρουσίαση μιας νέας, για υλικές ζημιές και προσωπικά ατυχήματα, ασφαλιστικής πρότασης στον Καναδά. 

  "Προχωρούμε πολύ καλά προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των φιλοδοξιών μας, με ορίζοντα το 2020. Για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις υπηρεσίες προς τους πελάτες μας, επενδύουμε στην καινοτομία και συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε σε ένα κορυφαίο πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ώστε να είμαστε σημαντικοί και για τους πελάτες μας και για την κοινωνία στο μέλλον" υπογραμμίζει στη δήλωσή του για τα αποτελέσματα ο Willem van Duin, πρόεδρος του Δ.Σ. της Αchmea.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων