Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Αυγ-2018 08:52

  Fabien Gauchet: Οι μεταφορές δείχνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Fabien Gauchet: Οι μεταφορές δείχνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να εξελιχθεί ο κλάδος των logistics που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύει το 10,85% του ΑΕΠ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 19,8 δισ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τους εγχώριους παίκτες, ολοένα και περισσότερες ξένες εταιρείες επιλέγουν τον εγχώριο κλάδο εφοδιαστικής αλυσίδας για να δραστηριοποιηθούν. 

  Μια από αυτές είναι ο γαλλικός όμιλος Gefco, ο οποίος με βασικούς μετόχους την γαλλική Peugeot – Citroen και τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, επιδιώκει να διευρύνει τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά. Ο γενικός διευθυντής της Gefco Greece Fabien Gauchet σημειώνει στο Capital.gr ότι η ελληνική οικονομία εγκαταλείπει το τούνελ, περιγράφει τα σχέδια για την Ελλάδα και τονίζει ότι η συνεισφορά της ελληνικής θυγατρικής στα μεγέθη των Βαλκανίων είναι σημαντική.

  Η συνεισφορά της Ελλάδας

  Στο δεύτερο χρόνο της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, το 2017, η Gefco Greece πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 80% ή κατά 6 εκατ. ευρώ. Η αλματώδης αύξηση του συγκεκριμένου μεγέθους, υποστηρίχθηκε κυρίως από πελάτες της ελληνικής βιομηχανίας, όπως εξηγεί. "Οι μεταφορές αποτελούν πάντα έναν καλό δείκτη ανάπτυξης της οικονομίας και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ελλάδα έχει ανακάμψει" σημειώνει.  

  Σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών το 2017 ανήλθε σε 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ. 

  Ποια είναι η συνεισφορά της Ελλάδας στα συγκεκριμένα μεγέθη; 

  "Η ανάπτυξή μας στην Ελλάδα δεν έχει αντίκτυπο στους αριθμούς του ομίλου. Ωστόσο, η Gefco Greece μαζί με τις άλλες θυγατρικές στην ευρύτερη περιοχή, έχει συμβάλει στα επιτυχημένα αποτελέσματα στην περιοχή των Βαλκανίων, συνεισφέροντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο στο συνολικό κύκλο εργασιών. Είμαστε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας να αποτελούμε έναν έμπιστο συνεργάτη στον τομέα των logistics στην περιοχή των Βαλκανίων”.

  Προσθέτει ακόμη ότι η συνεισφορά της Gefco Greece "είναι σημαντική σε επίπεδο στρατηγικής. Η επιτυχία και η ανάπτυξη της θυγατρικής μας αποδεικνύει την ικανότητα της GEFCO να παρέχει υπηρεσίες σε βιομηχανικούς πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο πέραν του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας που ιστορικά αποτελεί πεδίο εξειδίκευσης της. Διαθέτουμε την επιδεξιότητα και την ευελιξία προκειμένου να επεκτείνουμε τους ορίζοντες της ανάπτυξής μας, δημιουργώντας και εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις και κατ’ επέκταση παρέχοντας στους πελάτες μας μεγαλύτερη αξία στην εφοδιαστική αλυσίδα τους.”  

  Στα σχέδια της εταιρείας είναι να αποτελέσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια έναν ισχυρό παίκτη στην Ελλάδα στον τομέα της οδικής μεταφοράς. 

  "Σχεδιάζουμε επίσης να αναπτύξουμε λύσεις στον τομέα μεταφοράς αυτοκινήτων, όπου κατέχουμε θέση leader σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η GEFCO διαθέτει εξειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα για περισσότερα από 65 χρόνια. Στόχος μας για τη φετινή χρονιά είναι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, να επεκτείνουμε το πελατολόγιο μας και να παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πελατών μας.  Ταυτόχρονα, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε συνέργειες με τους προμηθευτές μας βασισμένες στην άψογη ποιότητα υπηρεσιών, την υπευθυνότητα και τα κοινά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας” σημειώνει. 

  Ακόμη η εταιρεία εστιάζει την προσοχή της σε πολύπλοκα σχήματα logistics και στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσει λύσεις για φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν υψηλές απαιτήσεις. "Πρόσφατα ανακοινώσαμε ότι λάβαμε την GDP (Good Distribution Practices) πιστοποίηση για τον Κλάδο του φαρμάκου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην Ελλάδα. Επίσης, θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ‘track and trace’ λύσεων για τους βιομηχανικούς πελάτες μας" αναφέρει.
   
  Αναγκαίες οι επενδύσεις σε υποδομές

  Όπως σημειώνει η Ελλάδα πλεονεκτεί σε υποδομές, συγκριτικά με άλλες χώρες της περιοχής, αλλά οι νέες επενδύσεις είναι αναγκαίες ώστε να συνεχιστεί η θετική συνεισφορά των logistics.

  "Βρίσκομαι στην Ελλάδα για τρία χρόνια και παρατηρώ ότι ήδη πολλές διαρθρωτικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν στα λιμάνια. Βλέπω επίσης πολλά ακόμη projects στον ορίζοντα και ισχυρή θέληση από όλες τις πλευρές να τα προωθήσουν. Η Ελλάδα θα πρέπει σίγουρα να γίνει πύλη εισόδου για την Ευρώπη, με δεδομένο ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Αυτό αποτελεί ενθαρρυντικό και ενισχυτικό παράγοντα συνεργασίας με άλλες χώρες της περιοχής. Από την πλευρά μας, θα συνεισφέρουμε σε project που αφορούν  στην ανάπτυξη των λιμανιών και των σιδηροδρόμων. Χάρη σε αυτή τη γεωστρατηγική της θέση, πολυμορφικά μοντέλα μεταφορών που συνδυάζουν θάλασσα, οδικό δίκτυο και σιδηροδρόμους αποτελούν τις καλύτερες λύσεις από άποψη ευελιξίας, όγκων και αξιοπιστίας" καταλήγει ο Fabien Gauchet. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων