Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Αυγ-2018 08:40

  Σήμερα οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Ντυνάν

  Σήμερα οι μη δεσμευτικές προσφορές για το Ντυνάν
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το πρώτο βήμα για την "χαρτογράφηση" του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν πραγματοποιείται σήμερα, με την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

  Για το διαγωνισμό που υλοποιεί η PwC για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η "Ημιθέα ΑΕ" που ελέγχει το "Ερρίκος Ντυνάν" έχει εκδηλωθεί υψηλό ενδιαφέρον από ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά σχήματα.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr., συνολικά 23 υποψήφιοι επενδυτές φέρονται να έχουν υπογράψει τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Μεταξύ αυτών το CVC Capital Partners, ο Όμιλος Ιασώ, η Ευρωκλινική (ανήκει στην Global Finance), η Βιοϊατρική, το sovereign fund του Άμπου Ντάμπι Mubadala, η Farallon Capital Management, Invel και η Apostolopoulos Holdings.

  Στη διαδικασία μετέχει επίσης το Ίδρυμα Ωνάση που έχει υπογράψει συνεργασία με το υπουργείο "για την επανένταξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στον Δημόσιο Τομέα". Την πρόθεση επανένταξης του Ντυνάν στο ΕΣΥ, στην περίπτωση που το Ίδρυμα Ωνάση πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, έχουν κάνει γνωστή κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους και σε συναντήσεις με τους επικεφαλής της Τράπεζα Πειραιώς.

  Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του διαγωνισμού έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής και ξεχωριστών προσφορών, δηλαδή για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές του Ντυνάν, εξέλιξη που έχει ανοίξει τον δρόμο σε σχήματα με συμμετοχή εταιρειών από το real estate. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν δεδομένη την σύμπραξη σχημάτων, κάτι που θα αποτυπωθεί στις μη δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν.

  To Ερρίκος Ντυνάν πέρασε στον έλεγχο της "Ημιθέα Α.Ε." (ελέγχεται 100% από την Τράπεζα Πειραιώς) έναντι 115 εκατ. ευρώ το 2014. Tο σχέδιο αναδιοργάνωσης (το 2014 το νοσοκομείο βαρυνόταν με δάνεια 90 εκατ. και οι συνολικές του υποχρεώσεις έφταναν τα 300 εκατ. ευρώ) προέβλεπε τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ.

  Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της "Ημιθέα" για τη χρήση του 2017, ο κύκλος εργασιών του νοσοκομείου ανήλθε σε 35,8 εκατ. ευρώ και οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 13,7 εκατ. ευρώ, από 16,9 εκατ. στη χρήση του 2016. Οι βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις είναι 23,7 εκατ. και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 85,5 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων