Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Αυγ-2018 18:20

  Edenred: Οργανική ανάπτυξη ρεκόρ στα λειτουργικά έσοδα στο εξάμηνο

  Edenred: Οργανική ανάπτυξη ρεκόρ στα λειτουργικά έσοδα στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οργανική ανάπτυξη ρεκόρ στα λειτουργικά έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) εμφάνισε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Edenred. 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η επίδοση της Edenred κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 υπερέβη σημαντικά τους ετήσιους στόχους ανάπτυξης. 

  Ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, δήλωσε σχολιάζοντας τα μεγέθη: "Χάρη κυρίως στην επιτάχυνση της ανάπτυξής μας το δεύτερο τρίμηνο, η Edenred κατέγραψε διψήφια οργανική ανάπτυξη για το πρώτο εξάμηνο του έτους στο σύνολό της, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Λατινική Αμερική και τόσο στις Παροχές Εργαζομένων όσο και στις λύσεις Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου. Αυτή η έντονη αύξηση των εσόδων μας οδήγησε σε περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους EBIT, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε το ισχυρό μας λειτουργικό πλεονέκτημα.

  Τώρα εκμεταλλευόμαστε την παγκόσμια και κορυφαία τεχνολογική μας πλατφόρμα με τα πιο προηγμένα ψηφιακά μέσα πληρωμής. Αυτή η μοναδική πολυκαναλική (omnichannel) πλατφόρμα μας επιτρέπει να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις πληρωμών, να δημιουργήσουμε συνεργασίες με ηγέτες της τεχνολογίας και να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, γρήγορα και αποτελεσματικά. Με αυτόν τον τρόπο,  βελτιώνουμε τόσο την εμπειρία των χρηστών όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους εταιρικούς πελάτες μας και τους συνεργαζόμενους εμπόρους."

  Οι προοπτικές 

  Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, ο Όμιλος θα πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει ισχυρή ανάπτυξη.

  Στην Ευρώπη, ο Όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της ηγετικής του θέσης στις Παροχές Εργαζομένων, κυρίως μέσω καινοτομιών προϊόντων και τεχνολογίας. Η ανάπτυξη αυτού του επιχειρηματικού τομέα θα υποστηριχθεί επίσης από την αυξημένη διείσδυση στην αγορά μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τη βελτιστοποίηση του μίγματος μάρκετινγκ.

  Στις λύσεις Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου, η UTA σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει την προσφορά της και να επεκτείνει το γεωγραφικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη μέσω ενός μεγαλύτερου δικτύου αποδοχής και νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως η διαλειτουργική ευρωπαϊκή λύση διοδίων και η ενιαία χρέωση. Ο Όμιλος είναι επίσης σίγουρος για την ικανότητά του να επιταχύνει την ανάπτυξη της προσφοράς του στόλου ελαφρών οχημάτων στην Ευρώπη.

  Στη Βραζιλία, σε ένα πλαίσιο συνεχιζόμενης υψηλής ανεργίας και αβεβαιότητας που συνδέεται με τις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, τα λειτουργικά έσοδα των εργαζομένων αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται με οργανικό τρόπο. Η επιχειρηματική γραμμή λύσεων Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου θα πρέπει να συνεχίσει να καταγράφει διψήφια οργανική ανάπτυξη στα λειτουργικά έσοδα.

  Στην ισπανική Λατινική Αμερική, η ισχυρή δυναμική αναμένεται να συνεχιστεί, τόσο στις Παροχές των εργαζομένων όσο και στις λύσεις Φορητότητας και Διαχείρισης Στόλου, χάρη κυρίως στην καινοτομία στις υπηρεσίες κινητών πληρωμών και στην ανάπτυξη νέων λύσεων, όπως η Empresarial, σε πολλές χώρες.

  Τέλος, τα currency effects αναμένεται να παραμείνουν έντονα αρνητικά καθ 'όλη τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου, ιδίως στη Λατινική Αμερική.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Edenred στοχεύει σε EBIT πλήρους έτους 2018 μεταξύ 440 και 470 εκατ. Ευρώ, έναντι 429 εκατ. Ευρώ το 2017.

  Για ολόκληρο το έτος 2018, ο Όμιλος αναμένει να ξεπεράσει σημαντικά τους ετήσιους στόχους ανάπτυξης για τις βασικές οικονομικές του μετρήσεις:

  Αύξηση λειτουργικού εισοδήματος πάνω από 7% like-for-like
  Αύξηση EBIT πάνω από 9% like-for-like
  Αύξηση των κονδυλίων από λειτουργίες (FFO) άνω του 10%

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ