Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Ιουλ-2018 19:01

  Συστήματα Sunlight: Grand Award στα Environmental Awards για τη Sunlight Recycling

  Συστήματα Sunlight: Grand Award στα Environmental Awards για τη Sunlight Recycling
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Grand Award στην κατηγορία Κυκλική Οικονομία – Βιομηχανική Συμβίωση απέσπασε η Συστήματα Sunlight  -μέλος του Ομίλου Olympia- για τη Sunlight ​​​​​​​Recycling, τη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου που διατηρεί στην Κομοτηνή. 

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Sunlight ​​​​​​​Recycling είναι η πιο σύγχρονη - τεχνολογικά και περιβαλλοντικά - μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ευρώπη, καθώς ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής που διασφαλίζουν την ορθή περιβαλλοντικά ανακύκλωση και κάνουν πράξη το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στη χώρα μας. 

  Η μονάδα καλύπτει περισσότερο από το 50% των συνολικών αναγκών μολύβδου της Sunlight για την παραγωγή νέων μπαταριών, ενισχύοντας τη δυναμικότητα και συνεπώς την ανταγωνιστικότητά της. Παράλληλα, συμβάλει καταλυτικά στην ελάττωση της ποσότητας του εισαγόμενου μολύβδου, μειώνοντας την εκροή συναλλάγματος κατά €40 εκατ. ετησίως, ενώ έχει δημιουργήσει 80 θέσεις εργασίας σε μια αποβιομηχανοποιημένη ακριτική περιοχή με υψηλό δείκτη ανεργίας.
   
  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, μόνο το 51% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται*, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%. Με στόχο την ουσιαστική συμβολή της στην προώθηση των εθνικών περιβαλλοντικών στόχων που αφορούν στην ανακύκλωση μπαταριών μολύβδου η Sunlight ​​​​​​​ -μέσω της Sunlight ​​​​​​​ Recycling - υλοποιεί την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ορθή ανακύκλωση, Green Mission. 

  Η πρωτοβουλία Green Mission, που διευρύνεται διαρκώς, συγκεντρώνει τη στήριξη του κοινού και του επιχειρηματικού κόσμου. Πρόσφατα μάλιστα, σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 Green Spots για τη συλλογή χρησιμοποιημένων μπαταριών αυτοκινήτου. 

  Το Grand Award επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Sunlight ​​​​​​​στο κυκλικό μοντέλο οικονομίας ως μέσο δημιουργίας ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, επίτευξης επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξοικονόμησης φυσικών πόρων, καταλήγει η ανακοίνωση. 
   
  *ετήσια έκθεση ΕΟΑΝ 2014 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων