Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Ιουλ-2018 08:57

  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης για τη Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης για τη Folli Follie

  Πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία στο πλαίσιο των ενεργειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της Folli Follie. Η εταιρεία και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου κατέθεσαν απαντητικές επιστολές, τις οποίες στη συνέχεια θα αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή Ελέγχου της εποπτικής Αρχής.

  Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση προς το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ώστε σε περίπτωση που υπάρξει παραπομπή των μελών του δ.σ. της FFG με την κατηγορία της  χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων, να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις. Στελέχη της κεφαλαιαγοράς θεωρούν πως με δεδομένη την αδυναμία της εισηγμένης μέχρι σήμερα να παράσχει στοιχεία αναφορικά με βασικά σημεία του ισολογισμού της και κυρίως με το ύψος των διαθεσίμων, η πιθανότητα παραπομπής είναι εξαιρετικά πιθανή.

  Το ύψος των διοικητικών προστίμων προβλέπεται από τους σχετικούς Κανονισμούς και τη νομοθεσία. Αν και η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη, στο ποινικό της σκέλος μπορεί να αποφασίσουν οι εισαγγελικές αρχές. Περαιτέρω, είναι ανοικτό το ζήτημα να υπάρξουν ενέργειες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο σκέλος της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού (νόμος 3340/2005 - ΦΕΚ 112/Α'/10.5.2005).

  Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που έχει ζητήσει η εποπτική αρχή από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων του 2017 της Folli Follie. Πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα της ΕΛΤΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕ, σημειωτέον, θέση κατέχει και εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ο κ. Αυλωνίτης εν προκειμένω).

  Υπενθυμίζεται πως για τη χρήση 2017, τον οικονομικό έλεγχο πραγματοποίησε η Ecovis VNT Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ με διακριτικό τίτλο Εcovis VNT Auditing SA, η οποία διορίστηκε για πρώτη φορά ως ελεγκτής με απόφαση της γ.σ. της εταιρείας το Μάιο του 2015. Τον έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017 υπέγραψε ο ορκωτός ελεγκτής Γ. Βαρθαλίτης. Ο τελευταίος συνεργάζεται από το 1993 με την Folli Follie, με ένα μικρό χρονικό διάλειμμα την περίοδο 2012-2015.

  Σημειώνεται ότι μέχρι το 2014 ο έλεγχος της Folli Follie γινόταν από την ελεγκτική εταιρεία Baker Tilly. Η αλλαγή αυτή ήταν ένα από τα στοιχεία που επεσήμανε το fund QCM στο report για την FFG που ανέδειξε το ζήτημα με τις οικονομικές της καταστάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων