Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιουλ-2018 15:53

  H InAccel αντλεί επένδυση 500.000 ευρώ από την Marathon Venture Capital

  H InAccel αντλεί επένδυση 500.000 ευρώ από την Marathon Venture Capital
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ολοκλήρωση αρχικού γύρου χρηματοδότησης ύψους 500 χιλιάδων ευρώ από τη Marathon Venture Capital  ανακοίνωσε η InAccel Inc. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και την ενίσχυση της διανομής τους μέσω των σημαντικότερων παρόχων cloud υπηρεσιών.

  Νέες εφαρμογές, όπως η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, η μηχανική μάθηση και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους και δημιουργούν προκλήσεις στους διαχειριστές υπολογιστικών κέντρων. Μια ανερχόμενη λύση είναι μερικά υπολογιστικά φορτία να εκτελούνται σε επιταχυντές υλικού, βασισμένους σε αναδιατασσόμενη λογική, γνωστούς και ως Field-Programmable Gate Arrays (FPGAs).

  Οι FPGAs είναι επεξεργαστές με ειδικά ψηφιακά κυκλώματα που σχεδιάζονται για να εκτελέσουν μία μοναδική λειτουργία, σε αντίθεση με τους κοινούς επεξεργαστές γενικού σκοπού. Θυσιάζοντας ευελιξία για απόδοση, συχνά επιτυγχάνουν ταχύτητες 3 έως 10 φορές μεγαλύτερες, ωστόσο η κατασκευή τους ως σήμερα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και κατ’ επέκταση η αξιοποίησή τους περιορίζονταν σε μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας.
    
  Μερικές από αυτές, όπως οι Amazon, IBM, Intel και Alibaba, έχουν ξεκινήσει να καταστούν FPGAs διαθέσιμα προς ενοικίαση μέσω των δημόσιων υπηρεσιών cloud τους. Η InAccel είναι η πρώτη εταιρεία στον χώρο που παρέχει δημοφιλείς συναρτήσεις λογισμικού που αξιοποιούν τεχνολογίες FPGA και λειτουργούν στο cloud, όπως το AWS.
    
  "Σήμερα βρίσκεται υπό εξέλιξη μία σημαντική μεταμόρφωση στον χώρο του λογισμικού. Η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και η μηχανική μάθηση καθίστανται απαραίτητες για την επιτυχία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ταυτόχρονα όμως τα σχετικά κόστη εκτοξεύονται και η πίεση στους διαχειριστές συστημάτων αυξάνει”, δήλωσε ο Χριστόφορος Κάχρης, συνιδρυτής και CEO της InAccel. "Αποστολή μας είναι να αυξήσουμε την απόδοση των πλέον κρίσιμων αλγορίθμων με τη χρήση επιταχυντών FPGA σε δημόσια clouds, χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στις εφαρμογές. Μειώνουμε σημαντικά τον χρόνο εκτέλεσης των εφαρμογών αυτών, δίνοντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εταιρίες που υιοθετούν την τεχνολογία μας, ενώ επίσης μειώνουμε τα λειτουργικά κόστη”.
    
  Ο Χριστόφορος Κάχρης μετρά αρκετά χρόνια έρευνας στο πεδίο των FPGAs. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Xilinx, πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο, η οποία σήμερα είναι συνεργάτης της InAccel. Συνέχισε την έρευνα του στο ITE, το AIT και το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ. Η ιδρυτική ομάδα της InAccel επίσης αποτελείται από τους απόφοιτους και ερευνητές ΕΜΠ Ηλία Κορομηλά και Γιάννη Σταμέλο. Σήμερα, η InAccel είναι η πρώτη εταιρεία στη διεθνή αγορά που διαθέτει εμπορικά επιταχυντές FPGAs μέσω της αγοράς λύσεων της Amazon Web Services.
    
  "Η InAccel εκμεταλλεύεται την ευρεία διάθεση των επεξεργαστών FPGAs μέσω των υπηρεσιών cloud και την διαρκώς αυξανόμενη χρήση τυποποιημένων αλγορίθμων που είναι διαθέσιμοι σε δημοφιλή συστήματα κατανεμημένης επεξεργασίας, όπως το Apache Spark”, δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital. "Η InAccel φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην αγορά λογισμικού για FGPAs και σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την διαδρομή της αυτή.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  23:57 21/01

  Netflix: Αύξηση εσόδων και κερδών στο τρίμηνο

  Οι προβλέψεις για τους συνδρομητές έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  12:39 14/01

  Κυρ. Πιερρακάκης: Τέλος του 2020 θα γίνει η δημοπράτηση του δικτύου 5G

  Όσο πιο πυκνές οι κεραίες τόσο μικρότερη η ακτινοβολία, λέει ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ.

  09:46 14/01

  Microsoft: Σταματά από σήμερα την τεχνική υποστήριξη των Windows 7

  Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές.

  13:50 13/01

  H Πέγκυ Αντωνάκου επικεφαλής της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης

  "Η δύναμη της τεχνολογίας να αλλάζει τον κόσμο αποτελεί για μένα μεγάλη έμπνευση και κινητήριο δύναμη", δήλωσε η ίδια.

  10:03 13/01

  Ιπτάμενο ταξί έκανε πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

  Ιπτάμενο ταξί χωρίς πιλότο έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα, παρουσία αξιωματούχων της πολιτείας των ΗΠΑ και περίπου 100 θεατών.

  10:55 08/01

  EY: Ποιοι παράγοντες ενδέχεται να επηρεάσουν τη ζήτηση των υπηρεσιών έξυπνου σπιτιού

  Το 72% είναι σκεπτικό ως προς τη γνωστοποίηση προσωπικών τους δεδομένων, ακόμα και σε αξιόπιστες ιστοσελίδες.