Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Ιουλ-2018 07:35

  Το μεγάλο παζάρι με το κτήριο της Λαϊνόπουλος στην Κηφισίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Το μεγάλο παζάρι με το κτήριο της Λαϊνόπουλος στην Κηφισίας

  του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Ανήκει στα καλής προβολής κτήρια της Λεωφόρου Κηφισίας όμως, στον πρόσφατο πλειστηριασμό του δεν εμφανίστηκαν αγοραστές. Ο λόγος για το επαγγελματικό κτήριο που ανήκε στην Προμότ Λαϊνόπουλος και βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισίας 278 και την οδό Αγρινίου στο Χαλάνδρι. Το ακίνητο είχε προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί, χθες, αλλά η διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει πλειοδοτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Σε αυτό βρισκόταν, αντιπροσωπεία  αυτοκινήτων της Mercedes-Benz μέχρι τα τέλη του 2014 - αρχές 2015, οπότε μεταφέρθηκε το νέο κατάστημα της Peugeot Automotivo ΑΕΒΕ.

  Το τίμημα

  Ωστόσο, το τίμημα πρώτης εκκίνησης, που αυξήθηκε, ύστερα από αίτηση ανακοπής του πρώην μεγαλύτερου επίσημου διανομέα και επισκευαστή της Mercedez-Benz Hellas σε 4 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι αποθάρρυνε το αγοραστικό ενδιαφέρον.

  Δεδομένου όμως ότι το κτήριο είναι μισθωμένο σε φερέγγυο ενοικιαστή, εκτιμάται ότι σε κάποια από τις επόμενες εκποιήσεις, θα εμφανιστεί πλειοδότης.

  Το κτήριο αποτελείται από δύο υπόγεια με χώρους στάθμευσης και αποθήκες 822 τ.μ. έκαστο, ισόγειο εκθεσιακό χώρο 318 τ.μ., συνεργείο 283 τ.μ., μεσοπάτωμα 276 τ.μ. και τρεις ορόφους γραφείων συνολικής επιφάνειας 1.133 τ.μ.

  Είναι αξιοσημείωτο ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής της Προμότ Λαϊνόπουλος για αναθεώρηση του τιμήματος εκποίησης (διόρθωση έκθεσης κατάσχεσης), επειδή, κατά την εταιρεία, η πραγματική αξία του ακινήτου ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ.

  Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση βάσει της οποίας η τιμή αναπροσαρμόστηκε σε 4 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ, αρχικά, το πολυώροφο επαγγελματικό κτίριο, βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, όσον αφορά την εμπορικότητά του.  "Απέχει 450 μέτρα από τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας με την Λεωφόρο Καποδιστρίου, η οποία οδηγεί στο Νέο Ηράκλειο και την οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που οδηγεί στο κέντρο του Χαλανδρίου” αναφέρεται.

  Ακόμη, η δικαστική απόφαση, όπου εξηγείται το σκεπτικό της αύξησης του τιμήματος εκπλειστηριασμού, σημειώνει ότι το ακίνητο συνορεύει με πολυώροφα κτίρια γραφείων και πολυκαταστήματα.

  "Έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, είναι πολυτελούς κατασκευής έτους 2000, δοθέντος ότι οι προσόψεις του είναι καλυμμένες με μάρμαρο και γυαλί και είναι πολύ καλά συντηρημένο. Με βάση δε τα συγκριτικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη του ο προαναφερόμενος εκτιμητής, η αξία των 1.428 ευρώ ανά τ.μ., που προσδιορίζει για το ως άνω ακίνητο, απέχει από την σημερινή εμπορική αξία αντίστοιχων ακινήτων της περιοχής, των οποίων η ενδεικτική μέση τιμή πώλησης κυμαίνεται στα 2.300 ευρώ / τ. μ.” 

  Έχει ακόμη ενδιαφέρον ότι το δικαστήριο επικαλείται την οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την μειωμένη ζήτηση για να προσδιορίσει την τιμή πρώτης εκκίνησης του ακινήτου στα 4 εκατ. ευρώ.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων