Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Ιουλ-2018 08:22

  Κεφαλαιαγορά: Ενημερώστε μας για την κατοχή τίτλων της Folli Follie Group

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Κεφαλαιαγορά: Ενημερώστε μας για την κατοχή τίτλων της Folli Follie Group

  Ενημέρωση για το κατά πόσον κατέχουν τίτλους (μετοχές και ομόλογα) της Folli Follie Group έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να παράσχουν τα μέλη του Χ.Α. η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εντείνοντας τις ενέργειές της στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και των επιπτώσεων αυτής.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εποπτική αρχή έχει ζητήσει εγγράφως τις τελευταίες ημέρες από τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΑΕΠΕΥ και τράπεζες, να ενημερώσουν την Επιτροπή για το κατά πόσον διακρατούν για ίδιο λογαριασμό τίτλους της FFG και ποιο είναι το ύψος της συγκεκριμένης συμμετοχής.

  Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Folli Follie έχει τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τις 25 του περασμένο Μαΐου, τρεις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του report του QCM με το οποίο το fund αμφισβητούσε βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς και το εύρος του δικτύου της, ιδιαίτερα στην Κίνα. Σε διαπραγμάτευση παραμένουν τα δύο ομόλογα της εισηγμένης, ένα μετατρέψιμο ομολογιακό ονομαστικής αξίας 249,5 εκατ. ευρώ, λήξης 2019 και ένα 150 εκατ. ελβετικών φράγκων που εκπνέει το 2021, τα οποία όμως βρίσκονται σε διαπραγμάτευση σε τιμές που παραπέμπουν σε default.

  Η κίνηση αυτή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έρχεται στον απόηχο της έντονης φημολογίας στην αγορά περί κεφαλαιακών ζητημάτων που φέρονται να αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα μέλη του Χ.Α. λόγω της υπόθεσης της Folli Follie, κυρίως έπειτα από την αναστολή του τίτλου. Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν πως τα στοιχεία ζητήθηκαν στο πλαίσιο της διερεύνησης για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της χειραγώγησης της αγοράς από τα μέλη του δ.σ. της Folli Follie.

  Όπως ανέφερε χθες το Capital.gr, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για την παραπομπή των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, για το αδίκημα χειραγώγησης της αγοράς μέσω διασποράς ψευδών ειδήσεων. Τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie έχουν ενημερωθεί σχετικά και θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, αν και δεν αποκλείεται να δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Εάν δεν δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις, θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα.

  Παράλληλα, χθες απεστάλη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στη Folli Follie προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα που ωστόσο εκτιμάται πως απαιτεί σημαντικό χρόνο για να εξεταστεί και να προκύψει απόφαση.

  Σε εξέλιξη πάντως βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα στην FFG η οποία έχει επικεντρωθεί σε θέματα καταστρατήγησης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, inside information, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγής κλπ. Την έρευνα είχε διατάξει από τις αρχές Ιουνίου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και έχει αναλάβει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

  Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρξουν σύντομα τα πρώτα στοιχεία των ερευνών που έχουν αναλάβει οι ΕΥ και Alvarez & Marshal επί των οικονομικών στοιχείων της Folli Follie.

  Όπως έχει γνωστοποιηθεί, μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει οι ΕΥ και Alvarez & Marsal να έχουν ολοκληρώσει, η πρώτη τον έλεγχο επί συγκεκριμένων στοιχείων του ισολογισμού (ταμειακά διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα, εμπορικές απαιτήσεις, εμπορικές και άλλες υποχρεώσεις και άλλα τρέχοντα στοιχεία ενεργητικού) και η δεύτερη το σκέλος των ασιατικών θυγατρικών (δικανική - εγκληματολογική αξιολόγηση - forensic evaluation).

  Μόλις ολοκληρωθούν, η ΕΥ θα αναλάβει μια πλήρη αξιολόγηση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων του 2017, με τη βοήθεια των ευρημάτων αυτών των αρχικών εκθέσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων