Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιουν-2018 19:11

  Υπεγράφη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΑΔΜΗΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που καλύπτει τους εργαζόμενους στον ΑΔΜΗΕ, μεταξύ της διοίκησης του Διαχειριστή, της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων - μελών της.

  "Η διατήρηση και η βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούσε σημαντικό λόγο για τον οποίο δόθηκε η μάχη, παρά τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό από τη ΔΕΗ, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο ΑΔΜΗΕ και νομίζω ότι σήμερα η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης είναι μία απόδειξη ότι υπήρχε ειλικρίνεια σε σχέση με αυτές τις προθέσεις", τόνισε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης.

  "Έχει μεγάλη σημασία, πρόσθεσε, όχι μόνο για την εταιρεία μας αλλά και για τη χώρα συνολικά, να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα έργα των διασυνδέσεων τα οποία έρχονται και είναι πάρα πολλά. Η συνεργασία μας με τη ΓΕΝΟΠ και τα Πρωτοβάθμια σωματεία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και θα συνεχιστεί και στο μέλλον".

  Ο επικεφαλής της εταιρίας τόνισε ακόμη πως "παρά το γεγονός ότι η συμφωνία μετόχων υπεγράφη τον Ιούνιο του 2017 και έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2020, σε συνεννόηση με τον στρατηγικό επενδυτή είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούμε από τις άλλες εταιρείες και από τις καλές πρακτικές του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα και υπογράφουμε μία τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας δείχνοντας και τις προθέσεις μας για το μέλλον".

  Για πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού υπογράφεται σύμβαση με μία εταιρεία η οποία εδώ και ένα χρόνο έχει αποσχιστεί από τη ΔΕΗ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. "Θεωρούμε, πρόσθεσε, θετικό το γεγονός ότι συνεχίζουν να υφίστανται συλλογικές συμβάσεις και ο κανονισμός προσωπικού. Η εταιρεία με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα δείχνει ότι έχει προοπτικές και αυτό μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, αν διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο διηνεκές είναι προς τη θετική κατεύθυνση".

  Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας, έχει καλά χαρακτηριστικά, όπως αυτή που προηγήθηκε και στη ΔΕΗ, ενώ επιλύει και θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα για αρκετό διάστημα.

  Τις επόμενες ημέρες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία-Μέλη της θα υπογράψουν την αντίστοιχη Σύμβαση με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

  Η συλλογική σύμβαση προβλέπει την ασφάλιση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ σε Ομαδικό Πρόγραμμα Υγείας καθώς και τη διατήρηση της παροχής (τροφείου) που οριζόταν στην προηγούμενη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση, υπό τις προϋποθέσεις (μισθολογικό πλαφόν) που προβλέπει ο νόμος 4024/2011. Ανάλογες προβλέψεις υπάρχουν και στη Συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ που υπεγράφη πρόσφατα.

  Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε επίσης ότι η ΓΕΝΟΠ συμφώνησε με την πρόθεση της εταιρείας να αναθεωρήσει τον Κανονισμό Διοίκησης Προσωπικού έως το τέλος του έτους, με τη διοίκηση να δεσμεύεται ότι θα θέσει το σχέδιό της σε διαβούλευση με τα σωματεία, ώστε να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων