Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Ιουν-2018 16:41

  Αυτό είναι το σχέδιο της Innovation Brain για την ΕΒΖ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αυτό είναι το σχέδιο της Innovation Brain για την ΕΒΖ

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ανοικτή πρόσκληση προς τους εργαζόμενους της ΕΒΖ για συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη απευθύνει η Innovation Brain, η οποία έχει καταθέσει προσφορά για την απόκτηση της ΕΒΖ. 

  Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Σάββατο, ο επικεφαλής της, κ. Lukas Fecker, απαντά σημείο προς σημείο στις 10 ερωτήσεις των  εργαζομένων της ΕΒΖ, ενώ δίνει στη δημοσιότητα και τις βασικές γραμμές του business plan του fund για την επόμενη ημέρα της ΕΒΖ. 

  Στην ανακοίνωση-απάντησή της η Innovation Brain υποστηρίζει πως η προσφορά που έχει καταθέσει για την απόκτηση της ΕΒΖ υπερβαίνει τα 70 εκατ. ευρώ. Όπως λέει ο κ. Fecker, η προσφορά του fund προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων με τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους προμηθευτές. "Αυτό το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρθηκε πέρυσι", σημειώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του το fund, ενώ αναφέρει πως ο δεύτερος διεκδικητής της ελληνικής βιομηχανίας, τον οποίο δεν κατονομάζει, θα κλείσει τα εργοστάσια. 

  Παραδέχεται, εμμέσως, ότι η πρόταση περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας με νέο ΑΦΜ, στην οποία θα μεταβιβαστούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ ΑΕ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη προς τους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές, δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.), οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

  Απλά περιορίζεται να δηλώσει πως "το fund προσπάθησε να βρει λύση για όλους. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν σε αμοιβαία λύση". 

  Απευθύνει επίσης ανοικτή πρόκληση προς τα συνδικάτα για συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τα συνδικάτα θα είναι πάντα μέρος της λύσης". Σημειώνει επίσης πως οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν εκτός εργασίας. "Λειτουργούμε υπεύθυνα και θέλουμε να συνεργαστούμε με τα συνδικάτα. Τους καλούμε ξανά για συζήτηση την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018", επαναλαμβάνει ο κ. Fecker. 

  Στην απάντησή του ο κ. Fecker τονίζει πως η ΕΒΖ θα αναδιαρθρωθεί, "δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς, προκειμένου να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, πρέπει να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη βιομηχανία". 

  Αναφορικά με την τευτλοκαλλιέργεια, ο κ. Fecker αναφέρει πως ο σχεδιασμός του fund περιλαμβάνει την ενίσχυση της παραγωγής προκειμένου η ΕΒΖ να καταστεί ηγέτης στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο. Και συμπληρώνει πως "προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τις οργανώσεις αγροτών για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων".

  Αναφορικά με το Innovation Brain, σημειώνει πως αυτό χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή. "Είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη", λέει ο κ. Fecker. 

  Αναφορικά με το εάν πίσω από το fund βρίσκεται ο επενδυτής Kostic, που στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την ΕΒΖ, ο κ. Fecker δηλώνει: "Δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Kostic. Δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί μαζί του".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων