Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιουν-2018 16:55

  Cosmos Business Systems: Επενδυτικό σχέδιο 5 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021

  Cosmos Business Systems: Επενδυτικό σχέδιο 5 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η διοίκηση του ομίλου Cosmos Business Systems.

  Σύμφωνα με όσα σημειώνονται σε σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη  τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 30 ετών από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα και 10 ετών στην Κύπρο, το επενδυτικό σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από την επιχείρηση  και τον τραπεζικό τομέα, χωρίς να αποκλείονται και άλλες πηγές χρηματοδότης (ιδιωτική ή /και δημόσια τοποθέτηση).

  Επίσης, σημειώνεται πως κατά τη συνέντευξη Τύπου, έγινε μια εκτενής αναδρομή στην ιστορία της αγοράς και της επιχείρησης, από το 1988  και ειδικά μετά την εξαγορά της το 2000 από το σημερινό management, ενώ παράλληλα έγινε και ανάλυση της σημερινής κατάστασης της αγοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας το στίγμα των επιχειρηματικών σχεδίων του ομίλου  της επόμενης τριετίας 2019-2021.

  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας κο Δημήτρη Δάφνη: "… Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις Τεχνολογίας οι οποίες άντεξαν την 10ετία της κρίσης, προφανώς θα έχουν ιδιαίτερο ρόλο στην διαμόρφωση της νέας εποχής που θα σηματοδοτηθεί από το τέλος της περιόδου αυτής. Παράλληλα ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου, θα δώσει ισχυρή ώθηση στις Ελληνικές Επιχειρήσεις που έχουν τεχνογνωσία και κεφαλαιακή επάρκεια.  Η Cosmos, πιστεύουμε ότι θα έχει ηγετική θέση στην νέα, εντελώς διαφορετική,  περίοδο που έρχεται και διαμορφώνεται από τις διεθνείς τάσεις, της "συνδρομητικής πληροφορικής", του centralized computing, του IOT και των εξελιγμένων μορφών διαχείρισης λογισμικού Big Data, και Artificial Intelligence. Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις ασφάλειας, θα είναι το νέο πεδίο ανταγωνισμού. Για να γίνουν οι στόχοι αυτοί πράξη, χρειάζονται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ένα τέτοιο αναπτυξιακό σχέδιο εκπονήσαμε και πρόκειται να υλοποιήσουμε την επόμενη τριετία …" 

  Οι επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία,  θα αφορούν Ανθρώπινο Δυναμικό, Υποδομές Data Center και Disaster Recovery, και Κεφάλαιο Κινήσεως, ώστε να χρηματοδοτηθούν με επιτυχία τα νέα μεγάλα έργα σε Ελλάδα και Κύπρο (που ήδη συμμετέχει σε έργα αξίας 100 εκατ. €) και στο νέο κύμα επενδύσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του πακέτου Juncker, συνολικού ύψους 2 δισ. σε πληροφορική περίπου από τα 34 δισ. συνολικά. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:36 12/12

  Πτώση άνω του 35% στις εξαγωγές των iphone της Apple στην Κίνα

  Οι συνολικές εξαγωγές iPhone στην Κίνα κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου σημείωσαν πτώση κατά 7,4% σε ετήσια βάση.

  13:18 05/12

  Τι αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 5G

  Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας.

  08:03 04/12

  Τέλος εποχής για τη Google: Παραιτήθηκαν από την ηγεσία της Alphabet οι συνιδρυτές Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν

  Θα παραμείνουν στο διοικητικό συμβούλιό της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων.

  12:26 26/11

  ΙΟΒΕ: Η σημασία των κινητών επικοινωνιών και της ευρυζωνικότητας στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της ελληνικής οικονομίας

  Παρουσιάστηκε σήμερα στο 21ο INFOCOM WORLD CONFERENCE, η μελέτη του ΙΟΒΕ για τις κινητές επικοινωνίες και την επίδρασή τους στην ελληνική οικονομία.

  11:35 26/11

  O Θεοδόσης Μιχαλόπουλος νέος CEO για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

  Μετά από μια σύντομη μεταβατική περίοδο, ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει και επισήμως τη θέση του CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

  09:54 25/11

  Το παγκόσμιο συμβόλαιο του Τιμ Μπέρνες-Λι για να σώσει το Ίντερνετ από την ψηφιακή δυστοπία

  Τριάντα περίπου χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Βρετανός Τιμ Μπέρνερς-Λι έβαλε τα θεμέλια του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web) και από τότε δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο...

  19:18 19/11

  Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

  Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO ...

  13:30 13/11

  COSMOTE: "This is... Fiber To Τhe Home" στη Σπάρτη

  Ζωντανή σύνδεση της Σπάρτης με 5 "Σπάρτες" των Η.Π.Α. με τη δύναμη των οπτικών ινών