Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 07-Ιουν-2018 07:55

  Στη "Γιώτης" περνά η γνωστή εταιρεία γαλακτομικών "Στάμου"

  Στη "Γιώτης" περνά η γνωστή εταιρεία γαλακτομικών "Στάμου"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στον έλεγχο της ιστορικής βιομηχανίας Γιώτη περνά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η γνωστή εταιρεία παραγωγής και εμπορίας γαλακτομικών προϊόντων Στάμου.

  Είχε προηγηθεί στις 23 Μαΐου η έκτακτη γενική συνέλευση της Στάμου σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε ότι ο μέτοχος της κ. Γεώργιος Στάμου δικαιούται να προσφέρει στην μέτοχο εταιρεία "Jotis International Investments" προς πώληση τις υπόλοιπες μετοχές του στην Στάμου και η ""Jotis International Investments" θα έχει υποχρέωση να αγοράσει τις μετοχές αυτές (put option). Το τίμημα της αγοραπωλησίας αυτής (ήτοι η αξία εκάστης μετοχής) θα πραγματοποιηθεί σε τιμή 11,30 ευρώ ανά μετοχή στο οποίο θα προστίθενται και τυχόν μη αναληφθέντα μερίσματα του Γιώργου Στάμου από την ολοκλήρωση μέχρι την χρονική στιγμή άσκησης του put option.

  Σε περίπτωση κατά την οποία η "Jotis International Investments" συμφωνήσει να πουλήσει τις μετοχές της στην εταιρεία σε τρίτο, θα πρέπει να υποχρεώσει τον τρίτο να αγοράσει και τις μετοχές του Γ. Στάμου με τους ίδιους όρους με την "Jotis International Investments".

  Η βιομηχανία Γιώτης, η οποία τζιράρει ετησίως περί τα 73 εκατ. ευρώ, κατέχει ηγετική παρουσία σε κατηγορίες όπως άνθος αραβοσίτου, κρέμα καραμελέ, φρουϊ ζελέ, σε προϊόντα μαγειρικής, βρεφικές κρέμες και βρεφικό γάλα, Με την κίνηση αυτή εισέρχεται σε μια αγορά όπου μέχρι πρότινος δεν είχε παρουσία. Όσον αφορά την εταιρεία Στάμου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964.

  Εκτός από την εταιρεία Στάμου, η βιομηχανία Γιώτης σε συνεργασία με την αλυσίδα εστίασης Γρηγόρης Μικρογεύματα έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της εταιρείας "Παγωτά Δωδώνη".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων