Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Ιουν-2018 16:43

  Ελληνική Τράπεζα: Πούλησε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων στην B2Kapital Cyprus Ltd

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ελληνική Τράπεζα: Πούλησε χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων στην B2Kapital Cyprus Ltd

  Την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, κυρίως μη-λιανικής τραπεζικής προς την B2Kapital Cyprus Ltd  ολοκλήρωσε η Ελληνική Τράπεζα.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας η B2Kapital Cyprus Ltd κατέχει άδεια από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να λειτουργεί ως εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων και είναι εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της B2Holding ASΑ, Νορβηγικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Όσλο.

  Σημειώνεται επίσης ότι όλες οι αναγκαίες διαδικασίες βάσει της σχετικής νομοθεσίας και η λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, έχουν ολοκληρωθεί.

  Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τράπεζας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της και είναι σε καθαρά εμπορική βάση.

  Το μεικτό συνολικό ποσό των περιουσιακών στοιχείων που πωλήθηκαν είναι €144 εκατ., αποτελούμενο από 1.082 δανειολήπτες και 1.809 χορηγήσεις (με στοιχεία της 31ης Μαΐου 2018).

  Επιπλέον, τονίζεται πως η Συναλλαγή δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην κατάσταση αποτελεσμάτων και στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας λόγω των υφιστάμενων προβλέψεων που λήφθηκαν για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.

  Τέλος, τονίζεται ότι η Συναλλαγή είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Τράπεζας για "διόρθωση" του ισολογισμού της, ενώ παράλληλα συνάδει με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιπλέον της οργανικής μείωσης του προβληματικού χαρτοφυλακίου, η Τράπεζα παραμένει επικεντρωμένη στην επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων