Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Μαϊ-2018 15:33

  Η Spotawheel µόλις "άναψε" τις µηχανές της

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ετος 2017: 2 online πλατφόρµες, 3,5 εκατοµµύρια επισκέψεις, 25.000 τεχνικές αξιολογήσεις, 7.200 test drives, πελατολόγιο σε 28 ελληνικές πόλεις, 98% πρόθεση πρότασης σε χιλιάδες αξιολογήσεις πελατών. Το 2017 βρήκε τη Spotawheel στο Τop-5 της καταναλωτικής αγοράς του µεταχειρισµένου αυτοκινήτου, οδεύοντας ολοταχώς για νέα triple digit ανάπτυξη το 2018.

  Σε µόλις 3 χρόνια

  Η ιστορία είναι γνωστή, όπου τρία χρόνια πριν η οµάδα των Αρβανίτη, Ζη και Αγαδάκου δηµιούργησαν τη Spotmechanic, την πρώτη υπηρεσία επιτόπιων τεχνικών ελέγχων για µεταχειρισµένα αυτοκίνητα. Το σοκ στην αγορά ήταν παροιµιώδες, το ίδιο και οι αντιδράσεις, αφού για πρώτη φορά µια αδιάβλητη Αρχή πιστοποιούσε γραπτώς και µε αποδείξεις την κατάσταση ενός αυτοκινήτου. Έναν χρόνο µετά, και ύστερα από πάµπολλες προτροπές πελατών τους, ίδρυσαν την πρωτοποριακή Spotawheel, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια "αξία µεταχειρισµένου αυτοκινήτου" για παραπάνω από 1.000 πελάτες που επικοινωνούν µε την εταιρεία σε µηνιαία βάση.

  Ποιότητα = Δύναµη

  Η αξία ενός Spotawheel αυτοκινήτου προσδιορίζεται από όλα εκείνα τα αυτοκίνητα ιδιωτών που κόπηκαν στους ελέγχους προκειµένου να βρεθεί το ένα, αυτό που πληροί όλα τα κριτήρια. Ένα στα 30 είναι τώρα το success rate (κάθε χρόνο και χειρότερα), δείγµα του εκτεταµένου προβλήµατος που αντιµετωπίζει η συγκεκριµένη αγορά στην Ελλάδα. 

  Το σηµείο-"κλειδί", όµως, ήταν η έναρξη παροχής ολοκληρωµένης εγγύησης 5 χρόνων χωρίς έξτρα κόστος για τον πελάτη, µια πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα που εκτόξευσε τις πωλήσεις της Spotawheel από το δεύτερο µισό του έτους και µετά. Τα 5 χρόνια ακούγονται µέχρι και υπερβολικά (η Ε.Ε. προβλέπει µόνο ένα έτος υποχρεωτικής εγγύησης για όλους τους εµπόρους µεταχειρισµένων), αλλά η Spotawheel εδώ κάνει µάλλον επίδειξη δύναµης και ποιότητας... κάτι που λειτούργησε πολύ θετικά, όµως, στο µυαλό του καταναλωτή.

  Η εξέλιξη συνεχίζεται

  Το 2018 θα είναι σηµαδιακό για τη Spotawheel, καθώς επενδύει σε ανάπτυξη νέων τεχνολογικά προηγµένων υπηρεσιών στον τοµέα της χρηµατοδότησης, logistics αλλά και after sales, µε κύριο γνώµονα την ακόµα καλύτερη εµπειρία και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Παράλληλα, προετοιµάζεται πυρετωδώς για την επέκτασή της σε νέες αγορές εκτός Ελλάδας, µε πρώτη προτεραιότητα τον διπλασιασµό του εργατικού δυναµικού στους αµέσως επόµενους µήνες.

  Χάρης ΑρβανίτηςΓρίφος για δυνατούς λύτες; 

  "Η αγορά µιας premium εγγύησης 5 χρόνων αυτήν τη στιγµή θα κόστιζε στον Έλληνα κάπου µεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αξίας αυτοκινήτου. Αυτή η τιµή ορίζεται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και αφορά το ρίσκο κάλυψης προβληµατικών µερών για τον µέσο όρο των µεταχειρισµένων αυτοκινήτων που πουλιούνται στην Ελλάδα, όπως το κοστολογούν από την ανάλυση πολυετών δεδοµένων που διαθέτουν.

  Για τη Spotawheel η ίδια εγγύηση 5 χρόνων κοστολογείται λιγότερο από 300 ευρώ κατά µέσο όρο για τα αυτοκίνητα του στόλου µας, εξού και µπορούµε να την προσφέρουµε στους πελάτες µας εντελώς δωρεάν. Η εµµονή µας µε τις διαδικασίες ποιότητας που ακολουθούµε αλλά και οι 20.000+ περιπτώσεις που έχουµε αναλύσει τα τελευταία 3 χρόνια µάς βοήθησαν να συνειδητοποιήσουµε την πραγµατικά χαοτική υπεροχή των αυτοκινήτων µας σε όρους συνολικού κόστους κτήσης.

  Προκύπτει, όµως, εδώ ένα πολύ σοβαρό θέµα: η υπέρµετρη αυτή διαφορά στις µέσες τιµές καταδεικνύει το µεγάλο ρίσκο που διατρέχει κάποιος όταν επιλέγει να αγοράσει "ευκαιρίες” χωρίς κάποια πιστοποίηση ή εγγύηση από την αγορά, που, εκτός από την όλη κοροϊδία της υπόθεσης για τους γνωστούς λόγους, έχει αποδεδειγµένα µεγάλες πιθανότητες να εκτοξεύσει το κόστος στα επόµενα χρόνια".
  Χάρης Αρβανίτης, CEO

  www.spotawheel.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ