Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Απρ-2018 11:02

  Αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα

  Αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ενδεχόμενο να κηρυχθεί έκπτωτη από το έργο της κατασκευής πρωτογενούς δικτύου αποχέτευσης σε Διόνυσο, Σταμάτα, Ροδόπολη αντιμετωπίζει η τεχνική εταιρεία Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα. Ως ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η Τοξότης ξεκίνησε τις εργασίες τέλη Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο, από πολύ νωρίς, άρχισαν τα προβλήματα, καθώς η τεχνική εταιρεία αδυνατούσε να αποπερατώσει το έργο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 και γι’ αυτό ζήτησε-τον Απρίλιο του 2016- κι έλαβε παράταση μέχρι τις 28 Αυγούστου 2018.

  Οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και πολλούς μήνες, με το έργο να αποτελεί μόνιμη εστία αντιπαράθεσης στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου.

  Ως εκ τούτου, ο Δήμος Διονύσου, έχει κοινοποιήσει στην Τοξότης ειδική πρόσκληση που περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες και εργασίες που πρέπει να εκτελέσει ο ανάδοχος μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου να μην κηρυχθεί έκπτωτος.

  Η Τοξότης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς η Τράπεζα Αττικής φέρεται να έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς της.

  Σε κάθε περίπτωση, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το συγκεκριμένο έργο, με το βλέμμα της αγοράς να είναι στραμμένο στο εάν θα καταφέρει η κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών να "κρατήσει" τις τέσσερις εργολαβίες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος για τις οποίες έχει μειοδοτήσει.

  Δημ. Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ