Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Απρ-2018 07:38

  Γιατί παραμένει ακόμη παγωμένο το Academy Gardens

  Γιατί παραμένει ακόμη παγωμένο το Academy Gardens
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η χρονιά ξεκίνησε με την υπογραφή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη ενός από τα δύο προεδρικά διατάγματα που απαιτούνται για να ξεκινήσει η κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens στην  έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς). Κυλάει όμως, χωρίς το υπουργείο να προχωρά στην υπογραφή του δεύτερου προεδρικού διατάγματος για τον προσδιορισμό της ρυμοτομικής γραμμής-τροποποιήθηκε λόγω άρσης της απαλλοτρίωσης του 1972- του οικοπέδου επί του οποίου θα αναπτυχθεί το Academy Gardens. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος βρίσκεται, τον τελευταίο ένα μήνα, προς υπογραφή στο γραφείο ανώτερου υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε στη συνέχεια αυτό να διαβιβαστεί στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

  Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές, ο συγκεκριμένος κρατικός λειτουργός αρνείται, χωρίς επίσημη αιτιολόγηση, να προχωρήσει στην υπογραφή του προσχεδίου Π.Δ., με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη του έργου, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 2.000 θέσεις στη φάση της κατασκευής και άλλες τόσες στη φάση της λειτουργίας.

  Μαζί με την έναρξη του έργου καθυστερεί και η έναρξη υλοποίησης των αντισταθμιστικών δράσεων που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η εταιρεία Artume που ελέγχεται από το BlackRock Europe Property Fund III. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία ζώνης πρασίνου 5,5 στρεμ., την αναβάθμιση της περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και τη συμβολή στη συντήρηση δημόσιων κοινωφελών αθλητικών εγκαταστάσεων και έργων δημοσίου ενδιαφέροντος στους όμορους δήμους Περιστερίου και Αιγάλεω.

  Σαμποτάζ εκ των έσω

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί εμποδίζουν την έναρξη υλοποίησης μεγάλων επενδύσεων, οι οποίες είτε έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε έχουν τη δέσμευση ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσουν.

  Στην περίπτωση της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό, κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο τιμόνι του γραφείου Ελληνικού (που έχει συσταθεί για την επιτάχυνση του έργου) τοποθετήθηκε σφοδρός πολέμιος του έργου ανάπλασης. Στην ίδια υπηρεσία σε θέση - κλειδί, είχε τοποθετηθεί  άτομο που φερόταν να είχε, στο παρελθόν, εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση πολεοδομικής αυθαιρεσίας...

  Σε γνώση του Capital.gr έχει περιέλθει έργο αξιοποίησης ακινήτου που προωθεί δημόσιος φορέας, το οποίο, σε -παλαιότερη συνεδρίαση- του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) βρέθηκε αντιμέτωπο με τη σθεναρή αντίδραση ορισμένων από τους συμμετέχοντες σε αυτό Γενικούς Γραμματείς.

  Ας σημειωθεί ότι εάν δεν κυριαρχήσουν οι φωτογραφικές ρυθμίσεις στις προκηρύξεις, σταδιακά οι Γραμματείς στα υπουργεία θα αλλάξουν, καθώς προχωράει η διαδικασία πρόσληψης νέων μέσω ΑΣΕΠ.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ