Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Απρ-2018 11:18

  Αναστέλλει δραστηριότητές της στην Ελλάδα η Uber

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Αναστέλλει δραστηριότητές της στην Ελλάδα η Uber

  Τελευταία Ενημέρωση: 12:39

  Στην αναστολή δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι προχωρά η Uber, επικαλούμενη τις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν για τον κλάδο.

  Σύμφωνα με το Reuters, η Uber, που λειτουργεί στην Αθήνα, έχει αντιμετωπίσει την έντονη αντίδραση από οδηγούς ταξί, που την κατηγορούν ότι τους παίρνει τη δουλειά.

  "Νέες ρυθμίσεις ψηφίστηκαν πρόσφατα και περιέχουν προβλέψεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες μεταφορικού έργου" αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

  "Πρέπει να αξιολογήσουμε αν και πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε υπό το νέο πλαίσιο και επομένως θα αναστείλουμε το UberX​ στην Αθήνα από την ερχόμενη Τρίτη, έως ότου μπορέσουμε να βρούμε μια κατάλληλη λύση" προσθέτει η εταιρεία.

  Η Uber δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 2015 στον κλάδο των μεταφορών, παρέχοντας τις υπηρεσίες UberX, στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTaxi, στην οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

  Η Uber X αποτελεί τη βασική υπηρεσία της αμερικανικής εταιρείας, κατά την οποία παρέχεται μεταφορικό έργο μέσω ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα απασχολούνται 1.300 οδηγοί και 200 εταιρείες.

  Το Reuters επισημαίνει πως μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, δικαστικές διαμάχες και απαγορεύσεις, η Uber, που άρχισε να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη από το 2011, έχει υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση υπό τη νέα της CEO Dara Khosrowshahi, αναστέλλοντας δραστηριότητές της σε διάφορες πόλεις, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς. 

  Η Ελλάδα έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των χωρών όπου η Uber έχει αναστείλει τις υπηρεσίες της, όπως η Ισπανία, η Ταϊβάν, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Σουηδία και η Νότια Κορέα (Σεούλ).

  Ολόκληρη η ανακοίνωση της Uber

  ​"Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλουμε τη λειτουργία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα.

  Σήμερα συνεργαζόμαστε με περισσότερες από 200 Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 1.300 οδηγούς. Αυτοί οι άνθρωποι που στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάστηκε να επαναπροσδιορισθούν επαγγελματικά, βοήθησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να μετακινηθούν στην Αθήνα.

  Όπως μπορεί να ακούσατε τις τελευταίες μέρες, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Πρέπει να αξιολογήσουμε αν και πώς μπορούμε να λειτουργούμε μέσα στο νέο νομικό πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

  Δεν φεύγουμε, όμως, από την Ελλάδα. Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στη χώρα και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI.

  Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όλους τους σχετικούς φορείς προκειμένου να βρούμε τον τρόπο για να μπορείτε να απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματα μοντέρνων λύσεων όπως η Uber, για καλύτερη μετακίνηση στην πόλη.

  Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα.

  Εις το επανιδείν, Αθήνα!"

  Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις

  Το νέο πλαίσιο, που δημιουργείται, προβλέπει την υποβολή αίτησης από τους φορείς ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής διαμεσολάβησης, η οποία θα συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

  -αίτηση φυσικού ή νομικού προσώπου

  -επικυρωμένα αντίγραφα των σχετικών με τα οχήματα αδειών καθώς και των εγγράφων που αποδεικνύουν σχέση με εργασίας με οδηγούς κατόχους επαγγελματικής – ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου

  -παράβολο δημοσίου 1.000 ευρώ.

  Η άδεια θα εκδίδεται μέσα σε 30 ημέρες.

  Για μη καταχώριση της άδειας κυκλοφορίας ΕΙΧ οχήματα ή της άδειας οδήγησης του οδηγού προβλέπεται η επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ την πρώτη φορά, το οποίο θα αυξάνεται σε 10.000 ευρώ τη δεύτερη φορά. Την τρίτη φορά θα ανακαλείται η άδεια για δύο μήνες και την τέταρτη φορά για 2 χρόνια. 

  Σε περίπτωση λειτουργίας φορέα διαμεσολάβησης χωρίς άδεια, επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ για διάστημα δύο ετών απαγορεύεται η ίδρυση και λειτουργία άλλου φορέα διαμεσολάβησης.

  *Διαβάστε ακόμη:

  -Σπίρτζης για Uber: Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα και να πληρώνει φόρους

  Διαμαρτυρία οδηγών Uber έξω από το υπουργείο Μεταφορών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων