Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Μαρ-2018 13:33

  Wind: Στόχος η επιτάχυνση της ανάπτυξής μας το 2018

  Wind: Στόχος η επιτάχυνση της ανάπτυξής μας το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:52

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την πεποίθηση ότι το 2018 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης, με στόχο την επιτάχυνση αυτών των αναπτυξιακών ρυθμών, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας το 2017.

  Οι στρατηγικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την τρέχουσα χρονιά, αφορούν σε τέσσερα σκέλη: τις επενδύσεις (θα ανέλθουν έως τα 105 εκατ. ευρώ για το 2018), τα προϊόντα (data, fiber, συνδυαστικά πακέτα), τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

  Ο κ. Ζαρκαλής σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά οι επενδύσεις που υλοποίησε η εταιρεία ανήλθαν στα 95 εκατ. ευρώ. "Αυτό θα είναι και το πλαφόν μας για την νέα χρονιά. Υπό προϋποθέσεις, οι επενδύσεις για το 2018 θα ανέλθουν στα 105 εκατ. ευρώ", σημείωσε. Αναλυτικά, το πλάνο των επενδύσεων θα επικεντρωθεί σε 3+1 τομείς: στην κινητή, τη σταθερή (δίκτυα οπτικών ινών), την ανάπτυξη πλατφόρμας τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και στο δίκτυο κορμού και στις πλατφόρμες πληροφοριακών συστημάτων. Όπως σημειώθηκε, την τελευταία εξαετία έχουν γίνει επενδύσεις 273 εκατ. ευρώ σε φάσμα συχνοτήτων.

  Τι ειπώθηκε για Forthnet

  Αναφορικά με τον διαγωνισμό πώλησης της Forthnet που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο επικεφαλής της Wind σημείωσε ότι υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον, κάτι που αποτυπώθηκε στη συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία με την κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς. Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι η διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο για να ολοκληρωθεί, ενώ σχολιάζοντας και την αυτόνομη συμμετοχή των funds-μετόχων της εταιρείας στο διαγωνισμό, ανέφερε ότι αποτελεί απόφαση αποκλειστικά των μετόχων. Ερωτηθείς για τον εάν μπορεί να προκύψουν ζητήματα ανταγωνισμού σε περίπτωση που η κοινή πρόταση Vodafone/Wind για τη Forthnet αναδειχθεί προτιμητέα, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει ζήτημα από τη στιγμή που η πώληση αφορά τον τέταρτο παίκτη της αγοράς και ο μεγαλύτερος σήμερα παίκτης της αγοράς κατέχει το 60% της αγοράς.

  Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναφέρθηκε, επίσης, ότι σύντομα η νέα πλατφόρμα θα είναι πλήρως διαθέσιμη εμπορικά. Από τα τέλη του έτους η νέα τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρείας λειτουργεί πιλοτικά, με περίπου 1.500 συνδρομητές.

  Αναφερόμενος στις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, ο κ. Ζαρκαλής σημείωσε ότι η Wind Hellas κατέγραψε πέρυσι αύξηση τζίρου σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία και ισχυρή ανάπτυξη των όγκων που διακινούνται μέσα από τα δίκτυα της εταιρείας.

  Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση εσόδων σε ποσοστό 3,9%, στα 494 εκατ. ευρώ και 13,6% σε επίπεδο EBITDA, στα 103,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα στην κινητή έφτασαν τα 313,2 εκατ. ευρώ με άνοδο 2,8% και τα έσοδα της σταθερής διαμορφώθηκαν στα 181 εκατ. ευρώ, με άνοδο 5,8%. Στη διετία 2016 - 2017 τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,2% και τα EBITDA κατά 21,8%.

  Η πορεία της WIND το 2017 χαρακτηρίστηκε από άνοδο σε όλους τους δείκτες και αναλυτικότερα:

  Κινητή Τηλεφωνία

  -Αύξηση εσόδων 2,8%

  -4,1% αύξηση σε συνδρομητές συμβολαίου

  -25,2% αύξηση των χρηστών smartphone

  -Επέκταση της κάλυψης 4G στο 87%

  -Περισσότεροι από 1 εκατ. χρήστες Mobile Internet

  Η συνολική βάση πελατών κινητής τηλεφωνίας της WIND αυξήθηκε σε 3,8 εκατομμύρια το 2017, με τους χρήστες καρτοκινητής να αγγίζουν τα 2,97 εκατ.

  Κατά τη διάρκεια του 2017, η WIND παρουσίασε αύξηση κατά 25,2% στον αριθμό των ενεργών χρηστών smartphone σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η τάση αυτή συνέβαλε στον διπλασιασμό της κίνησης δεδομένων από έτος σε έτος, ενώ το 55% της κίνησης δεδομένων κατά το 2017 έγινε μέσω του δικτύου 4G.

  Συνολικά περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πελάτες της WIND είναι χρήστες υπηρεσιών mobile Internet, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του δικτύου 4G της εταιρείας. Η κάλυψη 4G στο τέλος του 2017 άγγιξε το 87,1% με στόχο να αυξηθεί έως 95% μέχρι το τέλος του 2018 χάρη στις συνεχιζόμενες επενδύσεις της εταιρείας σε δίκτυα και υποδομές.

  Σταθερή τηλεφωνία

  -5,9% Αύξηση πελατειακής βάσης LLU & NGA

  -219.000 πελάτες με συνδυαστικές υπηρεσίες κινητής, σταθερής και Internet

  -Επένδυση στις οπτικές ίνες, παροχή λιανικής και χονδρικής υπηρεσίας

  Στη διάρκεια του 2017 η WIND συνέχισε να αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας καθώς πρόσθεσε 33 χιλιάδες νέους πελάτες LLU και NGA. Η συνολική βάση συνδρομητών LLU και NGA αυξήθηκε κατά 5,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 592 χιλιάδες.

  Αντίστοιχα ο αριθμός των πελατών, ιδιωτών και επιχειρήσεων, που απολαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης από τη WIND (Κινητή, Σταθερή & Internet) ανήλθε σε 219 χιλιάδες στο τέλος του 2017, σημειώνοντας αύξηση 4,6%.

  Μετά την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, η WIND προσφέρει υπέρ – υψηλές ταχύτητες σύνδεσης τόσο σε επίπεδο λιανικής όσο και σε επίπεδο χονδρικής. Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών γίνεται με εντατικούς ρυθμούς και εκτιμάται ότι στο τέλος του πρώτου εννεαμήνου του 2018, το δίκτυο οπτικών ινών της WIND θα καλύπτει 170.000 γραμμές πανελλαδικά ενώ στόχος είναι να φτάσει τις 442.000 γραμμές στο τέλος του 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων