Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Φεβ-2018 10:31

  Σε διοικητικές αλλαγές στρατηγικού χαρακτήρα προχωρά ο Όμιλος Olympia

  Σε διοικητικές αλλαγές στρατηγικού χαρακτήρα προχωρά ο Όμιλος Olympia
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία σειρά από διοικητικές αλλαγές που εντάσσονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της φυσιογνωμίας του, αναβάθμισης της εταιρικής διακυβέρνησης, διεύρυνσης των στρατηγικών δυνατοτήτων και ανάληψης νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να διασφαλιστεί η δυναμική του πορεία, ανακοίνωσε ο Όμιλος Olympia.

  Λειτουργώντας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με βάση τα διεθνή δεδομένα και τις καλύτερες πρακτικές σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης,  ενισχύεται ιδιαίτερα ο ρόλος του Διοικητικού Συμβουλίου και διαχωρίζεται περαιτέρω ο ρόλος των μετόχων -που διατηρούν καθοριστικό ρόλο στις στρατηγικές επιλογές-, από εκείνο των Διοικητικών εκτελεστικών στελεχών. Δημιουργείται, έτσι, ένας σύγχρονος τρόπος διοίκησης που σπάνια συναντάται σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Έλληνες επιχειρηματίες καθώς το διοικητικό συμβούλιο εξελίσσεται σε ένα πολύ ισχυρό όργανο αποφάσεων.

  Στο πλαίσιο αυτό, τον εκτελεστικό ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Olympia αναλαμβάνει ο κος Ρόμπυ Μπουρλάς, μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Westnet. Ο κος Μπουρλάς εντάχθηκε στο δυναμικό της Olympia το 2006 και έχει διατελέσει με επιτυχία σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον Όμιλο. Κατέχει BSc και  MSc  από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Cornell της Νέα Υόρκης, καθώς και M.B.A. από το Πανεπιστήμιο M.I.T. της Βοστώνης.

  O κος Κώστας Καραφωτάκης, μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Olympia, τοποθετείται Σύμβουλος του Ομίλου και μέλος του Δ.Σ με βασική ευθύνη τη στρατηγική επενδύσεων και ανάπτυξης του Ομίλου.

  Ο κος Γιάννης Καραγιάννης παραμένει Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου και μέλος Δ.Σ..

  Η νέα δομή του Ομίλου Olympia, υλοποιείται για να μεταμορφώσει τον Όμιλο σε ένα δυναμικό πολυεθνικό οργανισμό, με σύγχρονους μηχανισμούς εταιρικής διακυβέρνησης και για να αναδείξει το Διοικητικό Συμβούλιο, ως το κύριο όργανο αποφάσεων που θα διασφαλίσει την επιτυχημένη πορεία του του Ομίλου στο μέλλον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων