Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 10-Φεβ-2018 09:37

  Πίτσος: "Αύξηση" παραγωγής πριν τις οριστικές ανακοινώσεις

  Πίτσος: "Αύξηση" παραγωγής πριν τις οριστικές ανακοινώσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Σε αναθεώρηση του αρχικού σχεδιασμού, που προέβλεπε τη μείωση κατά 33,3% της παραγωγής του εργοστασίου της Αθήνας τη φετινή χρονιά, προχώρησαν τα κεντρικά της BHS (Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH), όπως ανέφεραν πηγές της ελληνικής θυγατρικής του γερμανικού ομίλου στο Capital.gr.  

  Πέρυσι το εργοστάσιο παρήγαγε 210.000 κουζίνες/φούρνους ενώ εφέτος με βάση τον σχεδιασμό που είχε γίνει στα τέλη του 2017 (σ.σ. είχε προηγηθεί το πρόγραμμα εθελούσιας και η απόφαση από τα κεντρικά να μειώσει στροφές η ελληνική μονάδα), η παραγωγή θα έπεφτε στις 140.000. Εξαιτίας όμως της χαμηλής αποδοχής της εθελούσιας εξόδου, (σ.σ. σε αυτήν συμμετείχαν 51 εργαζόμενοι σε σύνολο 500 εκ των οποίων οι 30 ήταν από την παραγωγή), που "έτρεξε” το περασμένο Φθινόπωρο, οδήγησε τα κεντρικά στην απόφαση να μεταφερθεί παραγωγή από το εργοστάσιο της Τουρκίας σε αυτό των Αθηνών.

  Πηγές από την BHS Hellas (πρώην ΠΙΤΣΟΣ), θυγατρικής του γερμανικού ομίλου, επιβεβαίωσαν στο Capital.gr  πληροφορίες που θέλουν το εν Ελλάδι εργοστάσιο να αναλαμβάνει την παραγωγή επιπλέον 45.000 φούρνων τη φετινή χρονιά. Έτσι εφέτος η παραγωγή θα φθάσει στις 185.000 κουζίνες από 210.000 που ήταν πέρυσι. 

  Η μεταφορά του συγκεκριμένου όγκου παραγωγής στο εργοστάσιο της Αθήνας χαρακτηρίζεται από τους εργαζόμενους ως ένα θετικό βήμα και αυτό γιατί έτσι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του τη φετινή χρονιά και δεν θα υπάρξει εκ περιτροπής εργασία. Πέρυσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, αρκετές Παρασκευές το εργοστάσιο δεν δούλευε, κάτι πάντως που δεν επηρέασε οικονομικά τους εργαζομένους του. 

  Το τι θα γίνει με το εργοστάσιο από την 1η Ιανουαρίου του 2019, -σ.σ. οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις- μένει να φανεί. Σχετικό ερώτημα είχε θέσει το Capital.gr στην ελληνική διοίκηση, η οποία είχε περιοριστεί να δηλώσει: "το εργοστάσιο έχει ένα χρόνο (σ.σ. 2018) λειτουργίας μπροστά του, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, υπάρχουν μόνο αντικειμενικά δεδομένα και δυσκολίες (σ.σ. όπως η ολοκλήρωση του παραγωγικού του κύκλου που είχε επισημανθεί σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας). Θα συζητηθούν όλα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και όταν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν.” 

  Την ίδια ώρα πάντως, στην Πολωνία τίθεται σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο του Γερμανικού ομίλου, το οποίο θα παράγει τα μοντέλα φούρνων που παράγει σήμερα το εργοστάσιο των Αθηνών. Το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη, παράγει κουζίνες διαφόρων τύπων με τα brands Bosch, Siemens, Neff και Πίτσος, εξάγει το 80% της παραγωγής και ελέγχει μερίδιο 32% στην εγχώρια αγοράς. Σε ότι αφορά το εργοστάσιο που έχει ο όμιλος στη Τουρκία, αυτό παράγει μηνιαίως 1 εκατομμύριο συσκευές (σ.σ. φούρνους, ψυγεία, ηλεκτρικές σκούπες), κ.ά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ