Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιαν-2018 12:05

  Η Vodafone προτιμώμενος πλειοδότης για την Cyta

  Η Vodafone προτιμώμενος πλειοδότης για την Cyta
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:39

  Η Vodafone κρίθηκε από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ΑΤΗΚ ως προτιμώμενος πλειοδότης για την απόκτηση των μετοχών της Cyta Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την απόκτηση πλεονεκτήματος έναντι του έτερου ανταγωνιστή, της Wind Ελλάς.

  Το δ.σ. της ΑΤΗΚ συνεδρίασε χθες και επικύρωσε ουσιαστικά την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση που κατέθεσε η Vodafone για τη θυγατρική της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή ανήλθε στα επίπεδα των 110 εκατ. ευρώ, έναντι αυτή της Wind που δεν υπολείπονταν σημαντικά.

  Από την πλευρά της Vodafone αλλά και της ΑΤΗΚ ύστερα από την εξέλιξη αυτή πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να πραγματοποιηθεί το financial closing της συναλλαγής σε σύντομο χρόνο. Η Vodafone με την εξαγορά της Cyta Ελλάδος αποκτά ένα πελατολόγιο που ανέρχεται στα επίπεδα των 307 χιλιάδων συνδρομητών για την σταθερή τηλεφωνία και 51 χιλιάδων συνδρομητών για την κινητή τηλεφωνία.

  Σε ό,τι αφορά τη Wind, κύκλοι της εταιρείας σημείωναν ότι η έπειτα από την ανάλυση των στοιχείων της Cyta, ο όμιλος κατέθεσε μια προσφορά που θεωρήθηκε εύλογη. Πλέον επικεντρώνεται στην αυτόνομη πορεία η οποία ενισχύεται από δύο έτη συνεχόμενης ανάπτυξης και αναζητούνται οι επόμενες ευκαιρίες στην αγορά, με πλεονέκτημα την αυξημένη ρευστότητα έπειτα από την πρόσφατη έκδοση ομολόγου, μη αποκλείοντας και αυτή της Forthnet.

  Υπενθυμίζεται ότι κατά την δεκαετή δραστηριότητα της Cyta στην ελληνική αγορά, η μητρική ΑΤΗΚ επένδυσε στην εταιρεία κεφάλαια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Το 2016 η Cyta Ελλάδος εμφάνισε συνολικό κύκλο εργασιών 90,8 εκατ. ευρώ (από 107,8 εκατ. ευρώ το 2015), EBITDA - 2,41 εκατ.ευρώ και ζημιές 18,91 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

  Την εταιρεία Vodafone - Panafon Hellenic Telecommunications S.A. ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Cyta Hellas Telecommunications S.A. τα Διοικητικά Συμβούλια της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου και της θυγατρικής της εταιρείας Digimed Communications Ltd (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν.

  Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ