Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Δεκ-2017 07:48

  Η Κορρές και οι άλλες business του Π. Κοντομίχαλου στην Ελλάδα

  Η Κορρές και οι άλλες business του Π. Κοντομίχαλου στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Για τους περισσότερους το όνομα Παύλος Κοντομίχαλος, μπορεί να μην λέει κάτι, τις τελευταίες ημέρες πάντως ο ίδιος δια μέσου των εταιρειών που ελέγχει έχει αποκτήσει θέση στον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη. Το πιο ηχηρό deal με το οποίο συνδέεται το όνομά του, είναι αυτό που ανακοίνωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο Γιώργος Κορρές.

  Βάσει του προσυμφώνου που έχει υπογράψει ο Γ. Κορρές, η Profex Inc, συμφερόντων του Έλληνα επιχειρηματία Π. Κοντομίχαλου, και η Morgan Stanley, μέσω της NHPEA, θα αποκτήσουν το 52,3% της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών.

  Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΚΟΡΡΕΣ, η Profex, εκτός από μετοχές, θα αναλάβει και την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της Κορρές, στην Κίνα.

  Η Profex, η οποία ιδρύθηκε το 2001, διαθέτει σήμερα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. 

  Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική μετοχική συνεργασία την οποία συνάπτει ο Παύλος Κοντομίχαλος, που δραστηριοποιείται στην Κίνα την τελευταία εικοσαετία, με ελληνική εταιρεία. Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Τσέλεπος ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου βιοκλιματικού οινοποιείου το οποίο θα παράγει κρασιά αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

  Αυτή η επένδυση, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Amphora που εδράζεται στην Κίνα και ελέγχεται από τον επιχειρηματία Παύλο Κοντομίχαλο. Η απόφαση για τη δημιουργία οινοποιείου αποτελεί το δεύτερο βήμα της πολύχρονης συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής εταιρείας και του Π. Κοντομίχαλου.

  Ήδη το Κτήμα Τσέλεπου συνεργάζεται με την εταιρεία Amphora και εξάγει κρασιά της στην Κίνα, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές αγορές της. Άλλωστε, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Τσέλεπος, ο κ. Π. Κοντομίχαλος, αποτελεί σημαντικό συνεργάτη για τους Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Κινεζική αγορά.

  Οι επενδύσεις του Π. Κοντομίχαλου στην Ελλάδα, δεν περιορίζονται στα καλλυντικά και στα κρασιά. Μέσω του ομίλου εταιρειών Hellas Group, στόχος του Ιδρυτή και CEO του ομίλου κ. Κοντομίχαλου, όπως αναφέρει και και ο ίδιος στο μήνυμα του, που φιλοξενείται στον διαδικτυακό τόπο του ομίλου είναι: "να προσφέρει τα καλύτερα από τη χώρα του, την Ελλάδα, σε όλους εσάς – στην εκλεπτυσμένη ελίτ όλου του κόσμου! 

  Έτσι, η αποστολή των εταιρειών που αποτελούν τον όμιλο της Hellas Group διεθνώς είναι να ανακαλύπτουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα (προϊόντα, τόπους, εμπειρίες), να το εμπλουτίζουν, να το βελτιώνουν, να το προσαρμόζουν στις δικές σας ανάγκες και να το διαθέτουν απευθείας σε εσάς."

  Κάτω από την "ομπρέλα" του Hellas Group, που διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και στη Σαγκάη, εντάσσονται οι εταιρείες, Elaion, Amphora, Hellas House, My Odyssey, εστιατόρια, και η τουριστική μονάδα "Erosantorini" που βρίσκεται στη Σαντορίνη. Η εταιρεία AMPHORA που ιδρύθηκε το 2007, εξάγει επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα ενώ διαθέτει τα δικά της καταστήματα λιανικής πώλησης στη Σαγκάη, κανάλια διανομής και e-shop.

  Η εταιρεία ELAION προμηθεύει με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο διεθνείς αγορές, όπως Ιαπωνία, Γερμανία, Κίνα, ΗΠΑ (Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη κα) αλλά και την Ελβετία.

  Το EROSANTORINI είναι μια τουριστική μονάδα 8 στρεμμάτων στην Καλντέρα της Σαντορίνης, ενώ το MY ODYSSEY ταξιδιωτικό γραφείο που αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την οργάνωση ταξιδιού στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στη Νότια Ευρώπη παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη.

  Επίσης στον όμιλο Hellas Group, εντάσσονται δύο εστιατόρια με την επωνυμία MILOS στη Σαγκάη και το HELLAS HOUSE, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην Άνοιξη ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

  Το HELLAS HOUSE, κάτι σαν "εμπορική πρεσβεία” της Ελλάδας στη Σαγκάη, είναι ένας χώρος που προσφέρει μια γεύση από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την ελληνική γαστρονομία και την ελληνική ιστορία στο κέντρο της Σαγκάης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων