Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Δεκ-2017 11:35

  Η ΣΕΚΑΠ ένα βήμα πριν την παύση πληρωμών!

  Η ΣΕΚΑΠ ένα βήμα πριν την παύση πληρωμών!
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας και, κατά συνέπεια, εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων της εταιρείας, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

  Στην ίδια συνεδρίαση η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες για την προετοιμασία ένταξης της επιχείρησης σε καθεστώς αναγκαστικής πτώχευσης, ορίζοντας ειδικό σύμβουλο ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί το ζήτημα.

  Η απόφαση αυτή καταδεικνύει το βαθμό της σοβαρότητας του θέματος που έχει ανακύψει λίγες ημέρες μετά την επικύρωση του προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ από το Εφετείο Κομοτηνής και την συνεπακόλουθη απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της καπνοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά.

  Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί η ΣΕΚΑΠ από τον όμιλο Σαββίδη. Οι κυρώσεις γνωστοποιήθηκαν στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του νέου ιδιοκτήτη. Υπενθυμίζεται ότι το 2013 η ATEBank πούλησε στην Donskoy Tabak JSC τη συμμετοχή της στη ΣΕΚΑΠ, έναντι 3,3 εκατ, ευρώ.

  Αν και η ΣΕΚΑΠ θα προσφύγει στο στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του διοικητικού εφετείου Κομοτηνής, η απορριπτική απόφαση από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ και η απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη ΣΕΚΑΠ και τους 170 εργαζομένους της, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ξεκάθαρα στο τραπέζι η επιλογή της αναγκαστικής πτώχευσης.

  Όπως ενημερώνεται στο Capital.gr., στην ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ αναφέρει πως "κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις του 2009, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο, ελήφθη η απόφαση για την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών, εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας.

  Ήδη από σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ όρισε ως Νομικό - Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας "Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων", με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

  Εκ των πρώτων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

  Νίκος Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων